​VÍDEOS i FOTOS Els treballadors de Nissan de Montcada protesten pel tancament

Han cremat pneumàtics i mobles i han tallat la C-17

La crema de pneumàtics a les portes del centre vallesà
La crema de pneumàtics a les portes del centre vallesà | ACN
NacióDigital
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:28h
Els treballadors de Nissan de Montcada i Reixac, igual que els de la resta de plantes catalanes, han protestat aquest dijous després de conèixer que la firma nipona tancarà, no només el centre vallesà, també els altres que hi ha a Catalunya.

Han tallat la C-17 a l'altura de La Llagosta, en els dos sentits de la marxa, durant aproximadament una hora, sent una "la primera de moltes" accions que tenen previstes per revertir la mesura. Des de bon matí s'han concentrat a les portes de la planta, han encès una foguera en conèixer la decisió de la direcció de Nissan.


Han cremat pneumàtics i mobles per mostrar el seu malestar per la decisió. Una "ràbia i indignació", que ha compartit l'alcaldessa del municipi, Laura Campos, tal com s'ha manifestat. Ha instat que el Govern i el govern espanyol "en la mesura de les seves possibilitats" s'asseguin a parlar amb la firma asiàtica, a més de reclamar que "compleixin els compromisos adquirits", per part de la companyia.

Ha advertit de les "conseqüències èpiques" de la mesura empresarial, ja que, com ha recalcat, no només afectarà la localitat, també al Vallès i "al país", ha puntualitzat. 
 

El tall de la C-17 per part dels treballadors de Nissan Foto: ACN


La plantilla està en vaga indefinida des del 4 de maig, quan la direcció volia tornar a obrir una línia de producció per atendre una comanda de Mercedes-Benz que s'havia d'entregar a finals de mes. El tancament afecta als 3.000 treballadors directes de l'empresa i posa en risc la feina de més de 20.000 treballadors indirectes. Des de primera hora, els treballadors de Nissan s'han concentrat davant de tots els seus centres de treball per protestar per l'anunci de l'empresa.