Fiscalia manté la investigació sobre cinc residències de l'àrea de Sabadell

També segueixen els dos procediments judicials

Els jutjats de Sabadell, aquest dilluns
Els jutjats de Sabadell, aquest dilluns | ACN
NacióDigital
28 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:26h
És manté la investigació sobre la gestió de cinc residències de l'àrea de Sabadell, engegada per Fiscalia conservant així el mateix nombre que fa gairebé tres setmanes, quan va passar de quatre a cinc

A més també continuen els procediments judicials, segueixen oberts els tres dels que ja tenia constància. Dos es mantenen oberts als jutjats de Sabadell, un per desatenció i falta de tractament, i un altre als de Cerdanyola del Vallès, pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.

La fiscalia té obertes 32 diligències penals a Catalunya per la gestió de la Covid-19 en residències. La majoria ho són per investigar residències, però també responen a denúncies presentades per familiars de diferents centres, per una agrupació d'afectats o arran d'una comunicació rebuda per part de l'Agrupació Professional Catalana de Directors de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència.

En l'àmbit civil, el ministeri públic fa el seguiment de gairebé vuitanta centres, però en l'última setmana se n'ha arxivat sis en constatar que no hi ha cap resident en situació de desemparament. A tot l'Estat es mantenen obertes 171 diligències en l'àmbit penal en relació a residències, i 190 en l'àmbit civil per a fer el seguiment en l'àmbit de la protecció de les persones usuàries.