La Crida demana un protocol per aturar durant un any els desnonaments

La formació fa una sèrie de propostes dividides en 17 eixos estratègics claus i prioritaris

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | ACN
NacióSabadell
28 de maig del 2020
La Crida per Sabadell ha demanat un protocol amb els jutjats perquè durant un any s’aturin tots els desnonaments. Una proposta que s’ha de prendre de forma urgent, en matèria d’habitatge, ja siguin de lloguer, hipoteca o ocupacions. La finalitat és aconseguir temps per materialitzar un pla local d’habitatge.
 
És una idea que ha posat sobre la taula per afegir al pla de xoc municipal per afrontar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus. Un suggeriment que ha enquadrat en el bloc de propostes estratègiques, com també el reimpuls de mercats i fires, concretar una programació artística estable i que compti amb suport i finançament municipal i definir i implantar una xarxa de camins escolars a tots els centres educatius.
 
En les accions que han qualificat d’urgents han apostat per fer aportacions econòmiques a casals d’estiu per garantir-los i donar les ràtios, reubicació de la programació cultural suspesa en els espais municipals o actuacions de ràpida execució a la via pública, més espai per a vianants i bicicletes, així com també zones segures i accessibles pel petit comerç en els eixos principals.
 
Són suggeriments, separats entre urgents i estratègics, dividits en 17 eixos que, entre d’altres coses, persegueixen dotar de recursos l’educació en totes les etapes, dinamitzar el teixit cultural artístic i popular a partir de la proximitat, promocionar el comerç i els productes de proximitat i adaptar l’espai públic, entre d’altres.
 
La portaveu de la Crida, Nani Valero, ha assegurat que el document l’han elaborat “escoltant a qui viu en carn pròpia les diverses problemàtiques”. Per això ha criticat que les reunions entre l’oposició i el govern municipal sigui “merament informativa” i amb un debat polític “inexistent”. Ha insistit, com va advertir el partit fa uns dies, que cal “actuacions realment transformadores”.