Llum verda a més de 200 terrasses per ampliar la seva ocupació

Fins aquest dimarts l'Ajuntament de Sabadell ha rebut 229 sol·licituds

Les primeres hores de les obertures de les terrasses a l'Eix Macià
Les primeres hores de les obertures de les terrasses a l'Eix Macià | Juanma Peláez
28 de maig del 2020
Actualitzat a les 9:06h
L'Ajuntament de Sabadell ha donat permís perquè 213 terrasses es puguin ampliar. Són més del 90% de les peticions rebudes, 229, segons dades recollides fins aquest dimarts. Això sí, aquest augment de l'ocupació està condicionat a que es respectin les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries.

Es tracten d'indicacions com els dos metres de distància social, un 50% de la seva capacitat i que a cada taula o grup de taules hi podran haver un màxim de deu persones. A més, també està supeditat a un pas fluid dels vianants i si afecta serveis bàsics com poden ser farmàcies, botigues d'alimentació i centres mèdics. Són algunes de les condicions fixades per l'administració local.

A més d'aquestes 229 sol·licituds, 19 són de primera instal·lació i ja s’han resolt tres. Així, en cinc dies s'han multiplicat aquestes instàncies, ja que divendres passat, dos dies abans que la ciutat passés a fase 1, s'havien acumulat una seixantena

Tot i la tímida arrencada dels establiments, a les primeres hores de reobertura, amb el pas de les hores van ser molts els locals que van omplir. L'alcaldessa, Marta Farrés, ho ha comparat amb el moment que van sortir els infants, fa ja un mes, "va ser un impacte molt fort" i després va rebaixar, ha recordat. 

Si no es compleix arribaran sancions 

Farrés ha admès estar "contenta" que s'hagi reprès l'activitat del sector, però ha advertit, tant a restauradors com a clients, que les coses "s'han de fer bé", com ara, conservar la distància de seguretat i complir amb les directrius sanitàries. "Un error ens pot fer retrocedir", ha subratllat i ha afegit, "és un tema de responsabilitat compartida". 

L'alcaldessa ha advertit que, ara per ara, hi ha un dispositiu, format per agents de la Policia Municipal, comerç i inspectors de via pública, que estan fent una tasca informativa, però "hi haurà un moment que passarem a la part sancionadora", 

NOMBRE DE TERRASSES

L'any passat la ciutat, segons dades municipals, tenia repartides un total de 380 terrasses per diversos barris:

- 307 eren de caràcter anual, cosa que permetia als negocis tenir-les instal·lades de l'1 al 31 de desembre.

- 52 eren de temporada d'estiu.

- 19 de temporada d'hivern.

- Únicament dues eren de cap de setmana d'hivern.