Cita prèvia i nous protocols d'higiene i seguretat: així és la reobertura de gimnasos i entitats esportives

Els usuaris afirmen que l'espera "ha estat molt llarga" però es mostren satisfets tot i les limitacions

Torna el pàdel a Sabadell
Torna el pàdel a Sabadell | ACN
NacióSabadell
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:48h
Gimnasos i entitats esportives de Sabadell han aprofitat l'entrada en la fase 1 de la desescalada per començar-se a reactivar. Ho fan amb limitacions d'aforament, cita prèvia i aplicant estrictes protocols de seguretat i higiene. "Hem intensificat les mesures de desinfecció instal·lant dispensadors de gel hidroalcohòlic, i recordem als socis que cal usar mascareta", indica Albert Codina, director del Club Tennis Sabadell.

Tot i les restriccions, els usuaris han respost de forma positiva i l'ocupació ha estat "bona". Amb tot, lamenta que l'espera "ha estat molt llarga". D'altres entitats, com el CN Sabadell i el gimnàs Basic Factory de la ciutat, han fixat la reobertura per dilluns vinent. "Volem fer-ho amb totes les garanties", apunten.

Des d'aquest dilluns, el Club Tennis Sabadell, acull entraments amb cita prèvia a les seves pistes exteriors i permet la pràctica del tennis i el pàdel individual o per parelles a l'aire lliure. "La resposta dels socis està sent molt bona", assegura Codina que indica que la sensació és la "dels alumnes que tornen a l'escola després de les vacances d'estiu".

Tot i que adaptar-se a les limitacions que es marquen en aquesta primera fase "ha estat senzill", perquè l'equipament disposa d'una amplia superfície exterior i una vintena de pistes de tennis i set de pàdel, admet que han hagut d'intensificar la neteja i la desinfecció dels espais. "Només tenim oberta la part exterior del club, però la despesa en neteja i desinfecció segueix sent la mateixa perquè hi actuem de forma continuada", explica.

La factura per garantir la seguretat

Codina detalla que aquesta xifra ronda els 15.000 euros mensuals i que inclou dues desinfeccions diàries i cinc revisions a totes les àrees, tenint especial cura en els elements d'ús comú com manetes i poms de portes. A banda, s'han col·locat catifes desinfectants a diversos punts, i dispensadors de gels i guants d'un sol ús. A més, es recorda al visitant la necessitat d'utilitzar mascareta, sobretot en els espais tancats com la recepció.
 

Les pistes del Club Tennis Sabadell Foto: ACN


El club ja ha començat a treballar en els protocols que caldrà adoptar de cara a la fase 2, quan preveu recuperar les activitats dirigides i tornar a obrir les piscines. "La nostra idea és que el 8 de juny puguem passar de fase", comenta Codina que reconeix que estan pendents del que estableixi BOE.

Pel que fa a l'ERTO que l'entitat va aplicar després de l'estat d'alarma, Codina assenyala que ja han pogut tornar a la feina alguns monitors. Assegura que les quotes segueixen congelades i que la del mes de juny no es cobrarà íntegra perquè fins la segona setmana no estarà obert tot el recinte. "Volem fer un esforç i posar-nos en el lloc del soci", remarca.

Satisfacció entre els usuaris

La reobertura de les instal·lacions ha tingut una molt bona acollida entre els usuaris d'aquest club vallesà. Tot i que lamenten la "llarga espera" veuen amb bons ulls poder recuperar les seves pràctiques esportives. "Ens adaptem a la nova situació, ens netegem les mans, mantenim les distàncies i fem el que ens demanen perquè el que volem és tornar a estar aquí i poder fer esport", explica Jenny Font, una sòcia.

Una altra de les usuàries, Raquel Herreros, es mostra il·lusionada amb la represa dels seus entrenaments de pàdel: "Vaig començar dilluns amb el meu professor", que, com confessa, "ho trobava molt a faltar".

Per la seva banda, el Club Natació Sabadell, esperarà fins dilluns de la setmana vinent reprendre l'activitat. El seu director general, Carles Poyato, assegura que han introduït nous protocols i han desinfectat els espais. "Volem reobrir tot el que puguem i pensem que potser de cara al dia 1 de juny hi haurà algun canvi més", considera.

El gimnàs Basic Factory de Sabadell, també demorarà la represa de l'activitat una setmana. "Ens hem volgut esperar per tenir-ho tot a punt i dilluns vinent començarem a rebre els nostres primers clients amb cita prèvia", comenten els responsables d'aquest negoci.