Gairebé 12.000 trucades de seguiment i més de 2.000 intervencions: la feina de Creu Roja amb els col·lectius vulnerables

Gairebé 200 persones s'han incorporat per fer voluntariat

El repartiment del material a l'estació d'autobusos
El repartiment del material a l'estació d'autobusos | Ajuntament de Sabadell
NacióSabadell
30 de maig del 2020
Des de l'esclat de la pandèmia, Creu Roja Sabadell s'ha hagut de multiplicar per donar resposta a la demanda. Bona prova d'això són les xifres que ha posat aquesta situació. Per exemple, amb gairebé 12.000 trucades de seguiment de col·lectius vulnerables i 2.219 intervencions al carrer.

No només, han detectat casos via telefònica també han pogut donar resposta. En relació a les actuacions a peu de carrer ha consistit també en fer seguiment social i entrega de dinars i sopars.

A més, han participat en la distribució de mascaretes. En total, se n’han repartit 78.790 al transport públic, així com a diferents ajuntaments. Una altra de les branques de la institució humanitària ha estat fer seguiment a diferents actuacions amb més d’un centenar d’infants amb l’entrega de tauletes digitals a Badia, 61 finançades pel consistori i la Fundació Mars Wrigley, mentre que a Barberà han anat a càrrec de la mateixa empresa i 49 les ha assumit el consistori barberenc.

I una bona part de tota aquesta activitat, amb l'ajuda del voluntariat. Creu Roja des de l'activació de l'estat d'alarma ha incorporat 185 nous voluntaris. Quan en els mateixos períodes de 2018 i 2019 va ser de 29 i 25, respectivament.