Què passaria si cap sabadellenc no hagués pogut votar?

Nació Sabadell
29 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:56h
Què passaria si cap sabadellenc no hagués pogut votar? I si cap ciutadà de Sabadell, Barberà, Sant Quirze, Polinyà i Sentmenat hagués votat i la seva papereta no s'hagués comptat? Això és el que ha passat a nivell internacional, on es calcula que a uns 200.000 catalans residents a l'estranger no se'ls ha comptabilitzat el vot emès, segellat i enviat.

En total són uns 200.000 vots, l'equivalent, vot amunt, vot avall, al conjunt de les localitats vallesanes esmenatdes més amunt, fet que suposa un greuge. De la mateixa manera que en aquests municipis, tan variats, de diferent color i tendència, el vot de l'estranger no és d'un sol color, fet pel qual possiblement la seva suma no faria variar el nombre d'escons atribuïts a les forces representades al Parlament.

O potser si. Potser Ciutadans obtindria un diputat més, o Catalunya Sí que es Pot, o Junts pel Sí, o fins i tot Unió arribaria al 3% de vots mínims i obtindria un diputat. 

Això, però, no ho sabrem perquè, misteriosament, un bon grapat de vots de l'estranger s'han perdut pel camí. El català emigrat pateix, així, un greuge afegit al fet d'haver de viure fora de casa: no poder participar el la vida política del seu país.
 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S