Tallen l'Eix Macià per reivindicar més espai a la bicicleta i el vianant

Al voltant d'una cinquantena de persones han protagonitzat l'acció

Un cartell que reclama un carril per a vehicles
Un cartell que reclama un carril per a vehicles | Cedida
NacióSabadell
24 de maig del 2020
Actualitzat el 25 de maig a les 0:10h
Fa un parell de setmanes, alguns carrers i diverses calçades de Sabadell van aparèixer esborranys de bicicletes i vianants per reclamar que s'aprofités el desconfinament per guanyar espai per aquests dos col·lectius. Aquest diumenge, els retrats s'han fet realitat i al voltant d'una cinquantena de persones han tallat l'Eix Macìà com a protesta. 

La canalla ha estat la protagonista que ha aprofitat el tram tallat d'aquesta artèria de la ciutat per fer-hi el seu particular pati d'esbarjo. S'han fet dibuixos de bicicletes, curiosament sobre les línies blaves que delimiten l'aparcament de la zona i també s'han vist pancartes reivindicatives, com ara, "#recuperemlaciutat" i "carril cotxe ja". 

Uns lemes que no només, i sobretot, per mantenir la distància social, com així ho demanen les autoritats sanitàries, també per un aspecte ambiental i de millora de la qualitat de l'aire de la ciutat. Així com, per, a la vegada, millorar la mobilitat, amb més nombre de carrils bici i que estiguin connectats.
 

Bicicletes i canalla a l'Eix Macià Foto: Cedida

Nens i bicicletes, protagonistes en la protesta Foto: Cedida


Aquesta reivindicació és una més que durant el procés de confinament s'ha dut a terme, després dels dibuixos a la via pública i un manifest conjunt de diverses entitats vinculades a la mobilitat perquè el municipi s'adaptés "urgentment", a més arriba uns dies després que l’entitat sense ànim de lucre Bicicleta Club de Catalunya (BACC) denunciés l'incompliment les condicions per garantir l'esport a l'aire lliure.