La Crida carrega contra un pla de xoc municipal «insuficient» i proposa més «estratègia»

Reclama mesures urgents, fins a l'agost, i d'altres a mig i llarg termini a partir de setembre

Acte final de campanya de la Crida.
Acte final de campanya de la Crida. | Crida per Sabadell
NacióSabadell
23 de maig del 2020
La Crida per Sabadell ha carregat contra el pla de xoc municipal i ha afirmat que presentaran idees que proposin més “estratègia, ja que, com ha subratllat, no aporta una visió de la ciutat “a mig i llarg termini” i ha assegurat que el document “no és per sortir de la crisi, sinó amb prou feines per navegar per ella”, afegint que és “d’urgències i prou”.
 
La formació ha assenyalat que està treballant en una resposta, no només “per ressaltar les mancances”, també per introduir accions amb “propostes molt més estratègiques”. Ha precisat que cal “diferenciar” les accions “immediates, durant un període que no ha d’anar més enllà de l’agost”, de les que s’han de dur a terme a partir de setembre, que han de permetre que “la vida es reprengui amb garanties amb dignitat, tenint en compte possibles rebrots”.
 
Ha precisat que les previsions “són continuistes o simplement intensifiquen allò que ja estava previst”, a més, ha continuat, “no hi ha una veritable proposta sobre ocupació comunitària” i la “manca de recursos destinats a l’àmbit de la salut”.
 
El partit, tal com ha recordat, ja compta amb un pla de xoc, en què suggereix una renda mínima municipal temporal mentre no s’activa la de l’Estat, una revisió per “condonar o ajornar” els pagaments dels habitatges públics o aquells que ho siguin parcialment i ajudes per garantir l’alimentació i evitar la bretxa digital, entre d’altres.
 
No només ha criticat el contingut del pla, també “el plantejament metodològic”, perquè hi ha hagut una “negativa de fer trobades àmplies i diverses que aportin visió real i complementària de l’estat actual de la situació”. Això, tal com ha determinat, suposa “un pla que tothom haurà de vogar a favor i per tant serà com un xec en blanc”.