Sabadell rep una seixantena de sol·licituds per ampliar les terrasses

Una major ocupació subjecta al respecte de les mesures de seguretat sanitàries i a la superfície de la via pública

Terrasses a l'Eix Macià de Sabadell
Terrasses a l'Eix Macià de Sabadell | Albert Segura
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:21h
L'entrada a la fase 1 de Sabadell dilluns vinent suposarà, entre d'altre coses, que els bars i restaurants puguin obrir les terrasses i ampliar la seva ocupació a la via pública. L'Ajuntament de Sabadell ha rebut fins a la data 66 sol·licituds de negocis per estendre les seves taules a la via pública. 

L'alcaldessa, Marta Farrés, ha assegurat que s'està analitzant per donar una resposta el "més ràpid possible", amb l'equip creat per aquest tema en concret, ha subratllat.  

Tot i així, tal com ha puntualitzat, els establiments que disposin de llicències podran ampliar, sempre i quan, respectin les mesures de seguretat establertes per les autoritats sanitàries, és a dir, els dos metres de distància social, un 50% de la seva capacitat i que a cada taula o grup de taules hi podran haver un màxim de deu persones.

Un augment que serà "com a màxim" del 100% de la superfície de la terrassa. A més, també està condicionat a un pas fluid dels vianants i si afecta "serveis bàsics" com poden ser farmàcies, botigues d'alimentació i centres mèdics. Aquestes són algunes de les condicions fixades pel consistori de cara aquest dilluns. 

Mesures que des de l'administració es vetllarà pel seu compliment. Farrés ha calculat que la reducció de la taxa de terrasses d'enguany es reduirà "al voltant del 75%" i que suposa "un granet de sorra" per ajudar "a reactivar" aquest sector de la restauració i l'hostaleria.