Cs proposa que les quotes de les escoles bressol del curs vinent les assumeixin l'Ajuntament i la Diputació

La formació taronja presenta propostes davant la urgència dels efectes de la pandèmia

Els regidors de Cs
Els regidors de Cs | Albert Hernàndez
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:23h
Cs Sabadell ha elaborat una sèrie de mesures que presentarà al pla de xoc presentat per l'Ajuntament de Sabadell fa una setmana. Entre algunes de les idees que contempla el document de la formació hi ha que les quotes de les escoles bressol del curs 2020-2021 les assumeixin el consistori i la Diputació de Barcelona. 

Així ho ha dit el portaveu de la formació, Adrián Hernández, aquest divendres en una roda de premsa virtual. Hernández ha admès que pot tenir "un impacte alt" a les arques municipals. Es tracten de propostes en l'àmbit social, però que necessiten d'un recursos com ara otorgar ajudes a famílies que no arriben a final de mes. També ha demanat que l'administració local assumeix les assegurances esportives. 

En aquest sentit, Hernández ha puntualitzat, "es tracta de moure partides" i ha explicat que al pla de xoc municipal hi ha 90.000 euros a la pista coberta, "després que el director general del Taulí digués que s'ha de quedar fins a l'hivern, es pot destinar als esportistes". També ha precisat una injecció de liquiditat autònoms, empreses i pimes amb microcrèdits a interès zero i que el consistori es recuperaria en pocs anys. 

Hernández ha criticat que en el document de l'Ajuntament no hi hagi "mesures sanitàries, de competència municipal" com ara, la compra de material. És a dir, EPI, mascaretes, màquines d'ozó, testos i control de temperatura, entre d'altres, per tenir "stock" quan hi hagi un possible rebrot. 

El líder del partit taronja no ha calculat quantes persones i famílies es beneficiarien i que ho sabran més concretament "quan la setmana vinent els equips tècnics es posin a la nostra disposició", com també ha apuntat que les xifres poden variar en el cas de les escoles bressol, però en d'altres, ha subratllat, "és moure partides".