VÍDEOS Dedicar cançons als que estan sols: músics catalans s'uneixen per donar ànims durant la pandèmia

"Música que cura" és una iniciativa solidària amb segell vallesà per fer arribar versions personalitzades a tothom qui els ho demani

Una de les músiques de la iniciativa solidària Música que cura.
Una de les músiques de la iniciativa solidària Música que cura. | Cedida
20 de maig del 2020
Regalar cançons personalitzades per passar el confinament. Aquesta és la filosofia de "Música que cura", la iniciativa que diversos músics de diferents punts de Catalunya han posat en marxa per dedicar música a les persones que estimem. Una de les seves impulsores és la santcugatenca Mar de Pablo, qui explica a NacióSantCugat que tot va sorgir de manera casual, quan un amic seu de la universitat va penjar un vídeo dedicant una cançó a una persona que estava aïllada.

"A partir d'aquí vam començar a contactar amb músics amics i coneguts per si es volien sumar a la proposta" i actualment ja són una trentena d'artistes de Barcelona, Blanes, Sant Feliu de Guíxols, i altres zones del territori català, que des de fa un més inverteixen el seu temps a dedicar les cançons que els demanen a través de les xarxes socials o el correu electrònic.

"És molt bonic regalar cançons en moments difícils" com els que s'estan vivint. De Pablo explica que han rebut peticions de tota mena. Majoritàriament són famílies que volen dedicar una cançó al seu avi o àvia que està en una residència o a un familiar que està vivint sol el confinament però també s'han trobat amb persones que envien missatges al personal sanitari. Es pot demanar qualsevol cançó i el músic fa una petita dedicatòria a la persona a qui va dirigit.