Sabadell reforça el transport de busos urbans davant la possible entrada a la fase 1

S'arribarà a un 80% del servei habitual, amb la recuperació de la línia 44

Una part de la flota dels autobusos híbrids de la TUS
Una part de la flota dels autobusos híbrids de la TUS | Juanma Peláez
NacióSabadell
20 de maig del 2020
Actualitzat el 25 de maig a les 10:43h
Davant d'un possible escenari que Sabadell entri, a partir de dilluns, a la fase 1 de desconfinament, després que Salut anunciés que així ho traslladaria al govern espanyol, l'Ajuntament ha previst reforçar el transport d'autobusos urbans, que gestiona la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS).  

La mesura contempla augmentar dels 33 vehicles actuals a 43, arribant a un 80% del servei de transport públic habitual, és a dir, des de l'esclat de la pandèmia. Així, les línies centrals, 1, 2 i 3 tindran un major increment de freqüència. A més, es recuperarà la 44, suspesa després que es declarés l'estat d'alarma

D'aquesta manera, es recupera així el servei habitual de l’eix transversal de la ciutat, format per les línies 4-44-14. També s'ha assegurat el servei de la línia 12, tot millorant les freqüències de pas al matí.

Malgrat que la demanda d'aquest transport públic de la ciutat sigui del 17%, amb aquesta mesura el consistori pretén preservar la distància social entre els usuaris, amb un servei més continu de vehicles.