Els veïns de Gràcia reclamen reobrir el cas Jubany però protegint la presumpció d'innocència de Laiglesia

Santiago Laiglesia va ser membre de la junta directiva de l'associació veïnal del 2011 al 2017

El crim d'Helena Jubany
El crim d'Helena Jubany | TV3
NacióSabadell
19 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:21h
L'Agrupació de Veïns de Gràcia fa una crida als ciutadans i entitats  col·laborar en la investigació del cas d'Helena Jubany, la jove de 27 anys que l'any 2001 va aparèixer morta al pati interior d'un bloc de pisos de l'Eixample de Sabadell i demanen adherir-se al manifest promogut per l'entorn proper de la noia per a una reobertura del cas. En el manifest s'assenyala que "hi ha prous indicis" per pensar que aquesta mort "fou un assassinat amb tints masclistes".

No obstant, l'entitat veïnal exigeix alhora que es respecti la presumpció d'innocència de Santiago Laiglesia, el qual, diuen, no és objecte de cap causa judicial. Laiglesia va ser la parella de Montserrat Careta, que va ser preventivament empresonada i es va suïcidar l'any 2002; mentre que ell va ser imputat, però no empresonat ni detingut.

El comunicat neix arran de l'emissió de dos episodis dedicats a l'assassinat de la jove sabadellenca per la sèrie Crims de TV3, el dia 23 de març. En un episodi, un expolicia que va treballar en el cas acusava "de forma directa i explícita" a Santiago Laiglesia. Des de l'AVG, expliquen que Laiglesia és, des de fa anys, veí del barri de Gràcia i soci de l'associació veïnal i inclús, del 2011 al 2017, va ser membre de la junta directiva.

També manifesten el seu suport i escalf a les famílies Jubany i Careta i fan públic el "desig ferm" que el cas es resolgui al més aviat possible, i que es jutgi i castigui al culpable o culpables del crim.

El programa "Crims" recorda el cas

El programa Crims de TV3 va repassar, el dilluns 23 de març, el cas de Jubany. Un succés pel qual no hi ha culpable o culpables i, tal com va subratllar, el 7 d'octubre de 2025 prescriurà. A més de mostrar desavinences entre policia i jutge instructor de la causa. 

L'espai de la televisió catalana de fa unes setmanes. El podeu recuperar aquí: