ERC elabora 182 propostes i reclama replantejar el pla de xoc del govern municipal

Dividides en set àrees: salut; comerç, empresa i ocupació; acció social; cultura, educació i esport; economia; urbanisme, habitatge, mobilitat i medi ambient i igualtat i diversitat

Els regidors d'ERC, Raul Garcia Barroso, Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano
Els regidors d'ERC, Raul Garcia Barroso, Gabriel Fernàndez i Èlia Soriano | ERC Sabadell
19 de maig del 2020
ERC de Sabadell ha presentat 182 propostes per a l'escenari que es dibuixa a la ciutat pels efectes del coronavirus i el portaveu de la formació, Gabriel Fernàndez, ha reclamat a l'alcaldessa, Marta Farrés, que replantegi el pla de xoc presentat pel consistori la setmana passada. 

Es tracten d'iniciatives, com ha subratllat la regidora, Èlia Soriano, per resoldre "l'emergència i a curt, mig i llarg termini". Estan dividides en set àrees: salut; comerç, empresa i ocupació; acció social; cultura, educació i esport; economia; urbanisme, habitatge, mobilitat i medi ambient i igualtat i diversitat.

Soriano ha desgranat algunes idees d'aquestes gairebé 200 com una prestació municipal universal per autònoms, així com, ha indicat, que el consistori assumeixi la quota mínima per aquells que hagin cessat un 80% o més de la seva activitat. També en matèria d'economia, ajudes municipals als negocis -amb mínim de tres treballadors- que mantinguin el personal 12 mesos.

Fernàndez ha recalcat que s'han de destinar "tots els recursos" dels quals disposi l'administració. També ha apuntat fer una nova tarifació social dels autobusos urbans. 

Els dos regidors republicans han criticat el pla de xoc de l'Ajuntament. Soriano ha destacat que està "molt estudiat i és tècnic", però són propostes "a curt termini". Fernàndez ha carregat contra la iniciativa, "no està bé" i ha continuat, "primer, ens posem d'acord en les grans línies. Necessitem escoltar-nos entre tots". Per això, ha reclamat el "Pacte de Sant Roc", amb tots els partits i els agents socials.