Els estudis provisionals fixen que més del 90% dels professionals contagiats del Taulí desenvolupen anticossos

Es tracten de resultats eventuals que, d'altra banda, han determinat que el 13,3% del personal ha generat immunologia

L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell
L'Hospital Parc Taulí, a Sabadell | Albert Hernàndez
NacióSabadell
18 de maig del 2020
L'estudi de seroprevalença sobre la Covid-19, posat en marxa pel Parc Taulí des de principis d'aquest mes, en el qual hi participen personal sanitari i pacients, ha donat els primers resultats provisionals i ha assenyalat que un 94% dels professionals contagiats han desenvolupat anticossos.

Unes xifres sorgides de les 1.392 proves, dels quals han obtingut resposta 1.181 sanitaris. D'aquests, 46 de 49 que en el test PCR han donat positiu han generat immunitat. A més, 13 de 51, una quarta part, també, malgrat la negativa en els PCR. Per últim, 98 de 1.081 que no s'han fet el test, també han obtingut un resultat positiu en serologia. 

Tanmateix, del total de determinacions dutes a terme, s’ha trobat que un 13,3% han desenvolupat resposta immunològica -anticossos IgG- enfront coronavirus SARS-CoV-2. 

Són uns resultats, tal com ha recalcat l'hospital, temporals i "encara no podem extreure conclusions definitives". El projecte, a data del passat 14 de maig, havia rebut 3.422 peticions de personal interessat en participar, dels quals ja s'han programat 3.189 -93,2%- extraccions.

Un cop acabin els exàmens entre professionals es donarà pas a la inclusió de 600 persones, entre pacients i ciutadania de la població de referència del Taulí.