GRÀFIC Quatre dies sense morts i menys d'un centenar d'ingressats: així tanca la primera quinzena de maig el Taulí

Des de fa tres dies hi ha el mateix nombre de pacients a l'UCI, 12

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell, vist des de l'aire
L'Hospital Parc Taulí de Sabadell, vist des de l'aire | Juanma Peláez
15 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:47h
L'Hospital Parc Taulí ha consolidat la tendència en la lluita contra la Covid-19 aquesta primera quinzena de maig. L'hospital, segons dades facilitades pel mateix centre, ha tancat aquest període amb quatre dies sense notificar defuncions, dos d'aquests seguits, el 10 i l'11, i menys d'un centenar d'ingressos. En total, hi ha 81 pacients. 

Aquest divendres, el Taulí no ha registrat cap decés -fins a la data, 343-. En aquests primers 15 dies de maig n'hi ha hagut 29, quan en la darrera quinzena d'abril es van quantificar 71 morts. 

Un altre dels indicatius de la rebaixa de la pressió és la reducció dels ingressats. Aquest dijous va quedar per sota del centenar, 90. De mitjana cada dia n'hi ha hagut vuit menys. 

Una disminució d'usuaris procedent, en bona part, dels pacients a planta. Si bé, el 4 de maig n'hi havia 153, aquest divendres en són 69, 84 menys. Unes xifres que s'aproximen molt a les de l'inici de la pandèmia al Taulí. 
 
 
En relació a l'UCI, la millora ja es va produir a l'abril, que es va encetar el mes amb 55 pacients, fins i tot durant els primers 15 dies va arribar a tenir un pic de fins a 70, però es va tancar amb 32, gràcies a una segona quinzena de millora considerable amb pràcticament reduccions dia rere dia.

Així, d'aquesta trentena s'ha passat a 12 que hi ha en l'actualitat. De fet, aquesta xifra no s'ha alterat des del passat dimecres. Per últim, les altes segueixen la tendència, per dinàmica, a l'alça i aquest maig 171 persones han superat el coronavirus i en total ja són 1.440.