1 de 10

Víctor Colomer: «Imagino un futur on els catalans ho volen tot»

El periodista sabadellenc edita “El Llibre de les Meravelles” on situa Catalunya en el centro del món | Jesucrist menjant pa amb tomàquet, Spiderman amb la samarreta blaugrana o Francesc Macià adreçant-se als Simpson, entre les bogeries més destacades

per Norma Vidal, Sabadell | 26 de setembre de 2015 a les 12:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 

Jesucrist menjant pa amb tomàquet, a 'El Llibre de les Meravelles'


Hi ha idees que neixen com un projecte però s’acaben fent grans, i sovint surten de mare. Això és el que li ha passat al periodista sabadellenc Victor Colomer, que va començar fent un calendari i li ha acabat sortint un llibre. La temàtica: com Catalunya serà vista a ulls del món d’aquí a uns anys, situant el país en el centre del món, amb El Llibre de les Meravelles. N’ha parlat amb Nació Sabadell.

 
- D’on neix la idea?

 
- Al desembre vaig fer un calendari de fotomuntatges sobre com seria Catalunya si fos independent, amb fotos més o menys serioses, però també amb d’altres com la d’Albert Pla guanyant el festival d’Eurovision, es va vendre molt, i tenia com a nom Catalonia Dreaming.
 
- I es va animar...
 
- Si, partia de 12 fotomuntatges i em vaig posar a fer-ne més, durant 7 o 8 mesos, dibuixant la Catalunya del futur, sempre amb una mica d’humor i conya, i com seria un cop fos independent.
 
- Els de la ciutat recordaran altres fotomuntatges d’en Tintín i Sabadell...
 
- Si, van agradar molt! Al centre hi ha un bar (Sabadebidoo) on el seu propietari, en Xavi Adell, els va emmarcar i els va penjar. S’hi veien la Castafiore a La Faràndula o  en Milú al Paleontològic. D’allò en vaig fer un calendari, era l’any 2007 i va agradar molt, i em vaig animar a fer-ne cada any un. Als clients del bar suposo que també, perquè a l’Adell li robaven i els va acabar enganxant amb claus a la paret!
 
- I els calendaris va seguir-se fent.
 
- Si, en vam fer un de cinema, amb en Gene Kelly reproduint la imatge de Cantant Sota la Pluja a Sabadell, un altre de monuments del món situats a la ciutat, i un altre amb fotos històriques i clàssiques. També n’he fet de la ciutat de Barcelona, fins que l’any passat vaig treure el de Catalonia Dreaming, on imagino un futur on els catalans ho volem tot, amb Artur Mas fent un discurs a l’ONU, una selecció catalana de futbol que guanyarà el Mundial de Rússia del 2018 liderada per Pep guardiola, on guanyem el concurs de Miss Univers o on l’Agència Catalana de l’Espai envia astronautes a la Lluna.
 
- I ara ho convertim en llibre.
 
- Si, hi ha parides molt esbojarrades, com que els Emirats Àrabs decideixen fer una illa en forma de mona de Pasqua o on Woody Allen deixa el clarinet per tocar la tenora. En total són 85 fotomuntages, on n’hem arribat a descartar 10 o 15, com un de Hillari Clinton fent de boletaire pel Bages.
 
- I quin seria l’encaix d’aquesta Catalunya en la Unió Europea? Espanya diu que no ens hi voldran...
 
- Hi ha un parell de fotomuntatges que ho posen sobre la taula, un d’ells també es veu com som acceptats a l’OTAN. D’entrada la idea era fer-los seriosos, però em vaig anar esbojarrant i al final hi incloc els Simpson o el Shin Chan fent “culet culet” al costat del Gaganer.
 
- L’ocasió és bona per treure el llibre...
 
- Vaig córrer a fer els fotomuntatges perquè volia treure el llibre abans de la Diada, i hi ha gent que em diu si és oportú o oportunista. Crec que les dues coses, és oportú perquè coincideix amb les dates, però oportunista perquè així ho he volgut.
 
- També hi ha la mirada sabadellenca com a segell inconfusible.
 
- Si, des del festival d’Eurovision que guanya Albert Pla fins els símils futbolístics, amb la Queralt Castellet competint en els Jocs Olímpics d’Hivern de 2022 als Pirineus, la selecció catalana amb Cristian Tello, o la Mona Lisa viatjant amb un autobús de la TUS. El pròleg és, a més, de Miquel Calçada.

 

Participació