VÍDEO i FOTOS El record dels sanitaris del CAP Ca n'Oriac cap als companys morts fent front a la pandèmia

Han guardat dos minuts de silenci, en una crida feta per diverses organitzacions del sector

Els dos minuts de silenci al CAP Ca n'Oriac
Els dos minuts de silenci al CAP Ca n'Oriac | Juanma Peláez
NacióSabadell
14 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:30h

No hi ha dades oficials ara com ara de quants professionals sanitaris que estaven en actiu han mort per la Covid-19 a Catalunya. Sí que n'hi ha dels contagiats, 9.933, segons dades del Departament de Salut d'aquest dimarts. Són, sense dubte, la primera línia per fer front a la pandèmia i el personal sanitari ha volgut recordar els companys desapareguts per combatre el coronavirus.

Ho han fet guardant dos minuts de silenci, havia de ser a les portes dels centres sanitaris i a Sabadell, entre d'altres llocs, al CAP Ca n'Oriac han sortit diversos professionals, i guardant les mesures de seguretat, han participat d'aquesta acció solidària. 
 

El personal sanitari fent rotllana a les portes del CAP Foto: Juanma Peláez

L'acció acaba amb aplaudiments Foto: Juanma Peláez


Ha estat una convocatòria conjunta dels col·legis professionals relacionats amb l’àmbit de la salut. Nou metges que estaven en actiu han perdut la vida a causa del coronavirus, segons ha pogut reportar el Col·legi de Metges de Barcelona (COMB). Vuit treballaven a la demarcació de Barcelona i un a la de Lleida. “És just tenir un record emocionat i íntim per a tots ells”, ha destacat el president del COMB, el doctor Jaume Padrós.
 

Els dos minuts de silenci al CAP Ca n'Oriac Foto: Juanma Peláez

Concentració respectant la distància social Foto: Juanma Peláez


La cita ha estat convocada pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, el Consell de Col·legis d'Infermeria, el Consell de Col·legis Farmacèutics, el Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs, el Col·legi Oficial de Psicologia, el Col·legi Oficial de Treball Social, el Col·legi de Fisioterapeutes i el Consell de Col·legis Veterinaris.