La Crida per Sabadell: «No es poden anunciar festes majors quan no tenim un pla de xoc»

La formació entén la feina prèvia que comporta, però creu que no és prioritari en aquest context social «delicat»

Els membres de la Crida per Sabadell
Els membres de la Crida per Sabadell | Albert Hernàndez
Redacció
13 de maig del 2020
Actualitzat el 14 de maig a les 7:33h
La Crida per Sabadell ha reaccionat aquest matí a l'anunci del govern municipal sobre el manteniment de la Festa Major, tot i que en un format diferent, del qual l'alcaldessa, Marta Farrés, i el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, n'han donat alguns detalls aquest matí.

La formació de l'esquerra independentista valora que la proposta "no detalla cap concreció i sí un munt d'incerteses", i critica que s'hagi fet "sense tenir encara un Pla de Xoc". Amb això, la Crida entén la feina prèvia que s'ha de fer per preparar la Festa Major, però no comparteix "que es faci ara una comunicació pública posant el focus sobre allò que pot passar d'aquí a quatre mesos", ja que tot plegat afegeix encara "més elements d'incertesa a la ciutadania".

El context social actual és "molt delicat", i per això la formació no creu que s'hagi d'anunciar una Festa Major "quan encara no hem pogut abraçar els nostres avis, les nostre famílies, que estem encara amb el dol per a tots aquells que ja no podrem arribar a abraçar".

A més, la Crida recorda que moltes famílies de la ciutat no podran viure un estiu normal ni gaudir de les vacances, o no podran sortir de la ciutat, ja sigui per la disminució dels ingressos o les restriccions encara vigents, i que a hores d'ara encara no se sap com es podran fer casals i campaments, l'ús de les piscines, la tornada a l'escola...

Les necessitats immediates de totes les persones, afirma la Crida, "impliquen garantir un dia a dia més saludable, activitats segures i acompanyaments a les famílies que ho necessiten", més que garantir la celebració de festes de dos o tres dies. "Pensar en el mes de setembre és un repte però posar solucions per avui, per demà, per l'estiu, és una responsabilitat a la qual no s'està donant resposta".

La reunió del Pla de reactivació post-Covid-19, postposada fins divendres

La Crida per Sabadell creu que una mostra de "quines són les prioritats d'aquest govern i quines no" és que a la mateixa hora que s'ha fet la roda de premsa, hi havia prevista una reunió de treball del Pla de reactivació post-Covid-19, i que s'ha postposat fins divendres. El grup municipal assegura, també, que encara no es disposa de cap documentació encara, i que no està previst que hi hagi un document acordat fins a finals de juny.

"No podem anunciar festes majors quan no tenim un pla de xoc", diu la Crida, que demana al govern que sigui "coherent" i respecti els temps de desescalada que pertoquen, per "no generar més incerteses".