Les residències de Sabadell tindran recollida porta a porta de residus fins el juliol

La mesura, que es va instaurar el 27 de març, implica 78 centres de 16 municipis del Vallès

Camions de la recollida de residus especial a les residències de gent gran.
Camions de la recollida de residus especial a les residències de gent gran. | Cedida
NacióDigital
13 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:27h

Les residències d'ancians del Vallès Occidental tindran recollida específica de residus fins el juliol. Així es va acordar aquest dimarts al plenari del Consorci comarcal de Residus, que va decidir prolongar un servei que es dóna des del 27 de març per minimitzar els riscos de contagi en 78 residències de 16 municipis del Vallès, entre els quals s'hi troben les de Sabadell.

El cost del servei ve donat pel cost de recollida, el cost de tractament a abocador i el cost del lloguer dels contenidors. Amb tot, s’estableix un preu de 700 euros mensuals per residència. El preu públic serà vigent mentres ho sigui l’ordre 271/SND/2020, indiquen des del Consorci.

Durant la reunió, el president de Residus Vallès i alcalde de Matadepera, Nil López, va explicar que "no és un servei que pugui finalitzar sinó que s’ha de prestar mentre duri l’emergència sanitària, tant per compliment de l’ordre ministerial com per qüestió de seguretat de les persones que treballen en la recollida i tractament dels residus”.

L’ordre ministerial a la que es referia López és la SND/271/2020 sobre gestió de residus en la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, que obliga al tractament separat d’aquests residus i estableix que no es pot tractar en plantes de tractament sinó que s’han de destinar a incineració o abocador. Així, aquests residus que es recullen a les residències de la comarca, que es qualifiquen com a resta i van directament a l'abocador.


La recollida es seguirà duent a terme com fins ara, de 7 a 14 h, de dilluns a dissabte i tot trucant prèviament a la residència per tal de fer el més àgil possible la recollida. El protocol dicta que el personal del centre ha de treure el residu al carrer en bosses ben lligades i les ha d'introduir al contenidor que porten els operaris de recollida, sense que aquests hagin de manipular les bosses. En cas de tenir contenidor propi, s’ha de treure en el punt acordat.