Tornen les obres per construir l'estació de Rodalies a Santa Perpétua

Si no hi ha nous canvis al calendari s'espera que a la tardor estigui enllestida

Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda.
Recreació de la nova estació de Santa Perpètua de Mogoda. | Renfe
NacióSabadell
13 de maig del 2020
Les obres de construcció de la nova estació de la línia R8 de Rodalies a Santa Perpètua de Mogoda, a l’altura de la Granja Soldevila, es van reprendre fa uns dies. Uns treballs que es van aturar fa prop de dos mesos, per l'activació de l'estat d'alarma que, entre d'altres coses, va obligar aturar tota l'activitat. 

Aquest retard en els treballs obligarà alterar el calendari fixat inicialment i així, la finalització, originalment prevista per a l'estiu, així com en la seva posada en marxa, també es modificarà. Les obres es preveu, doncs, que estiguin acabades a la tardor i estaria operativa, després de fer les proves, a finals d’any o principis de 2021.

El juliol de 2019, Renfe va engegar la maquinària per construir la nova infraestructura al municipi vallesà, amb un import d'1.768.135 euros i es va determinar un termini d’execució de nou mesos. 

Actualment, a la localitat hi ha una estació de Rodalies, de la línia R3, que enllaça amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i als barris de Can Taió i Can Folguera, la línia R8 de Rodalies uneix Granollers Centre amb Martorell passant per Cerdanyola Universitat.