Ca n’Alzina segueix enfrontant l’Entesa i el govern

Redacció
25 de març del 2014
Actualitzat el 25 de setembre del 2015 a les 9:50h
L'àmbit de Ca n'Alzina
L'àmbit de Ca n'Alzina | Entesa

Les presumptes irregularitats a la finca de Ca n’Alzina segueixen enfrontant l’Entesa per Sabadell i el govern del PSC. El grup municipal a l’oposició manté que l’Ajuntament no ha fet la feina durant deu anys, tot i que els governants han assegurat que s’han aplicatsancions econòmiques i resolt expedients administratius per obres dutes a terme sense llicència a la zona, on hi ha un restaurant i una hípica. L’últim estira i arronsa apunta directament a la llicència per acollir competicions en el recinte eqüestre.

L’Entesa per Sabadell va denunciar fa dues setmanes que el recinte havia acollit diferents accions il·legals, com ara construir edificis, tal·lar arbres, obrir camins sense permís i abocar terres sense la llicència corresponent. Aquestes accions s’haurien dut a terme durant deu anys, fet pel qual van posar sobre la taula la impunitat amb què aquestes tasques es duien a terme, sense que l’Ajuntament hagi resolt cap dels expedients oberts., un extrem que el govern local va negar.

En un nou comunicat, l’Entesa pregunta a l’alcalde, Joan Carles Sánchez, si el recinte està habilitat per a que s’hi duguin a terme les competicions de doma clàssica  que s’hi estan celebrant aquestes setmanes. Concretament, la formació demana si l’equipament compta amb la llicència d’activitats corresponent, considerant que no disposa dels permisos necessaris per acollir un esdeveniment d’abast internacional d’aquestes característiques. “Està acollint un centenar de genets i més de 200 cavalls”, assenyala l’Entesa en un comunicat.

El grup municipal assegura que no ha rebut cap resposta, i afegeix que “en cas que es confirmés que aquestes activitats es desenvolupen sense llicència i es produís qualsevol incident, l’alcalde n’hauria d’assumir la responsabilitat”.

 
L’activitat no necessita llicència

L’Ajuntament, però, es desentèn de l’activitat que s’hi duu a terme perquè assegura que no cal cap tipus de permís especial per acollir la competició de doma clàssica. Fonts de l’Ajuntament han explicat a El Vapor de Sabadell que “el campionat d’hípica previst realitzar a la finca de Ca n’Alzina no necessita llicència d’activitats ja que es pot inscriure dins la tipologia d’espectacle públic i activitats recreatives esportives extraordinàries”.

En aquest sentit afegeix que d’acord amb l’article 42.1 de la Llei 11/2009 de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, en relació amb l’article 108 i l’apartat V.b) de l’Annex I del mateix reglament, aprovat pel Decret 112/2010 de 30 d’agost, aquesta Competició Internacional de Doma Clàssica es pot inscriure dins la tipologia d’espectacle públic i activitats recreatives esportives extraordinàries.

De la mateixa manera, assenyalen que d’acord amb l’article 29.7 de la Llei 11/2009, i en defecte d’ordenança municipal, aquesta activitat queda exempta de sol·licitud de llicència extraordinària.