El CAR de Sant Cugat, «preparat per reobrir» però pendent de passar a la fase 1

El director de la instal·lació indica que s'ha fet una inversió per desinfectar l'equipament i escalfar les piscines

El CAR de Sant Cugat.
El CAR de Sant Cugat. | ACN
NacióDigital
11 de maig del 2020
Actualitzat el 12 de maig a les 8:49h
El CAR de Sant Cugat està preparat per reobrir les seves instal·lacions en quan l'Àrea Metropolita entri a la fase 1 del desconfinament. El seu director, Ramon Terrassa, ha explicat a l'ACN que en la darrera setmana han dut a terme tots els treballs necessaris per reprendre l'activitat. El CAR està "totalment preparat" per reprendre l'activitat en quan l'Àrea Metropolita, on es troba l'equipament, entri en la fase 1 del desconfinament. "Entenem que els més coherent és que la zona on estem no entri en la fase 1, però no hem deixat de preparar-nos per si finalment el Ministeri acaba dient que sí", indica Terrassa. 

En la darrera setmana el CAR ha desinfectat el centre i ha escalfat l'aigua sanitària i la de les piscines. "Aquestes actuacions suposen una despesa", apunta Terrassa que comenta que si haguessin sabut que potser no reobririen dilluns no haguessin fet. En aquest sentit, afirma que si finalment la situació s'allarga, en els propers dies hauran de tornar a netejar, i explica que mantindran la temperatura de l'aigua tal com està perquè els esportistes puguin començar a entrenar en quan el govern espanyol ho autoritzi.

Admet que disposar de poc marge de maniobra és "incòmode" i afirma que les condicions actuals no són les més favorables. "Un ens com el CAR no s'activa en dues o tres hores, requereix entre una i dues setmanes de treballs previs per posar-lo funcionament", adverteix. Per aquest motiu, considera que el més "convenient" seria que el govern espanyol es pronunciés el més aviat possible. "No em queixo però es difícil de gestionar-ho d'aquesta manera", apunta.

Reobertura parcial

Terrassa ha detallat que el protocol del CAR per a la fase 1 contempla el retorn de prop d'un centenar d'esportistes d'alt nivell, tant català com espanyol, becats al CAR i que es trobin "a la regió que es faci servir per delimitar la mobilitat". Aquesta represa de l'activitat es farà respectant les distàncies de seguretat i les limitacions d'aforament. Així, el centre ha previst diversos torns horaris perquè en cap cas coincideixin més d'una seixantena d'esportistes alhora. Terrassa ha recordat que el CAR disposa d'una superfície total de disset hectàrees.

Donades les limitacions de la fase 1, la residència i el menjador no s'obriran i la resta de serveis seguiran oferint-se de forma telemàtica. "Pels esportistes que vinguin al centre sí que hi haurà serveis mèdics per fer les revisions que calgui i atendre urgències", ha detallat.