L'Ajuntament accepta ampliar el nombre de terrasses i compensar els negocis que no puguin fer-ho

En els propers dies informarà dels criteris que s'aplicaran per aquest augment

Terrasses a l'Eix Macià
Terrasses a l'Eix Macià | Albert Segura
NacióSabadell
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:59h
L’Ajuntament de Sabadell permetrà que bars i restaurants incrementin la seva ocupació a l'espai públic, sempre que les condicions ho permetin, per tal de recuperar la capacitat de taules que tenien abans de la crisi sanitària. A més, es bonificarà la taxa de terrasses, quan els negocis no puguin ampliar l’espai.

Està estudiant diverses opcions i estarà subjecta a una sèrie de criteris dels quals s’informarà els propers dies, un cop puguin reobrir les terrasses. Aquest augment de les terrasses dels establiments no suposarà que s'hagi de pagar una impost superior.

Aquesta decisió arriba després que les formacions d'ERC i Cs demanessin mesures en aquest sector, entre les quals aquesta crescuda de taules. I a més, se suma a d'altres ja impulsades per l'administració local que, tal com ha recordat, no es cobrarà la taxa durant el període que es perllongui l'estat d'alarma als locals que no hagin obert. 

En el cas que s'hagi fet, el consistori ha garantit que es retornarà d'ofici. Així mateix, el pagament de la taxa, aplicant les bonificacions corresponents i a petició de l’interessat, es podrà ajornar fins a sis mesos i un cop finalitzat aquest temps es podrà fraccionar el rebut  fins a quatre anys.