Vols donar llet materna? A partir de l'11 de maig el Banc de Sang i Teixits t'ho posa més fàcil

Després de l'aturada pel confinament, dilluns torna la campanya de donació, en què s'agilitza el procés i s'evita a les donants trepitjar els hospitals

L'11 de maig es reprèn el període de donació de llet materna.
L'11 de maig es reprèn el període de donació de llet materna. | Banc de Sang i Teixits
LaTorre
08 de maig del 2020
El Banc de Sang i Teixits reprèn la recollida de llet materna el dilluns 11 de maig després d'haver-la interromput a causa del confinament pel coronavirus. En aquesta nova campanya s'agilitza el procés, i les donants es trobaran amb moltes més facilitats: alguns passos passen a ser telemàtics i s'evitarà el desplaçament a hospitals.

D'aquesta manera, no caldrà que les noves donants vagin a un centre hospitalari per a fer-se l'analítica i l'entrevista inicial: l'extracció podrà fer-se a qualsevol campanya de donació de sang i l'entrevista amb l'equip del Banc de Llet serà realitzada per telèfon. Així, tal com declaren fonts de l'organització, s'evitarà el desplaçament a hospitals i s'agilitzarà el tràmit amb l'atenció telefònica.



Les dones interessades a participar-hi s'han d'inscriure a la web o al correu bancdellet@bst.cat. El mateix Banc de Llet avisarà a quan hi hagi una campanya de donació de sang i reservarà hora a les donants del municipi. Allà, se'ls extraurà sang, signaran el consentiment de la donant i rebran el material per a l'extracció. Al cap d'una setmana, se les informarà dels resultats per telèfon, i podran començar la donació des de casa, on hauran de congelar-la.