Sabadell eleva la factura del coronavirus a gairebé 19 milions d’euros

Preveu una reducció dels ingressos entre els 12 i 17 milions d'euros

L'Ajuntament de Sabadell
L'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
NacióSabadell
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 20:03h

L’Ajuntament de Sabadell ha elevat la factura del coronavirus a 18,64 milions d’euros de forma directa, sense tenir en compte el pla de reactivació que es farà. Uns càlculs que han sortit de les previsions fetes pel consistori, amb un baixada dels ingressos d’entre 12,8 i 17 milions d’euros, i del increment de la despesa en 7,5 milions d’euros, però, per contra, hi ha una petita reducció de la mateixa que faria rebaixar el total en 1,7 milions d’euros.
 
Les arques municipals deixaran d'ingressar per serveis com ara, les escoles bressol, les taxes i impostos de la zona blava, els residus i els mercats, entre d'altres conceptes. Tot plegat puja fins als 12.830.000 euros, tot i que la xifra podria arribar fins als 17 milions d'euros, tal com ha quantificat el govern municipal.

En el capítol de despesa, als 1,3 milions d'euros reservats per fer front a la crisi de la Covid-19, dels quals una mica més d'un van sortir de la modificació del pressupost municipal, aprovat el passat 29 d'abril, l'import pot superar els sis milions, segons les valoracions inicials. Uns recursos, com ha apuntat l'Ajuntament, que seguirien la línia de l'anterior partida, a despesa social i que també estan relacionats amb el dèficit que es generarà a Transports Urbans de Sabadell, concessionària del transport urbà, per l’extraordinària reducció dels ingressos d’explotació previstos.

En total, la previsió de la despesa al pressupost municipal s’incrementaria en aquest àmbit en 7,56 milions. Això inicialment, després caldrà sumar-hi les previsions de despesa derivada de la implantació d’un pla de mesures de reactivació econòmica per pal·liar els efectes provocats per la pandèmia.

Per contra, la reducció de despesa estaria relacionada amb les activitats o accions que no s’han pogut o podran executar per les restriccions o limitacions derivades de la situació d’emergència sanitària. En total la disminució, en una estimació inicial, seria d'1,7 milions d'euros.