ERC i Cs demanen l'exempció de la taxa de terrasses i permetre la seva ampliació a la via pública

Les dues formacions insten el govern municipal a impulsar un pla específic de la restauració

Terrasses a l'Eix Macià
Terrasses a l'Eix Macià | Albert Segura
NacióSabadell
08 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:46h
Davant el procés de desescalada cap a una "nova normalitat", tal com va definir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, les formacions d'ERC i Cs han coincidit en demanar a l'Ajuntament de Sabadell mesures per al sector de la restauració. Concretament, han reclamat que s'apliqui una exempció de la taxa de terrasses aquest 2020 i es permeti l'ampliació a la via pública. 

Els republicans, però, ho vinculen, no només per reactivar aquesta activitat, també amb millora d'espais per als vianants per "compensar" l'ocupació de terrasses. El regidor, Santi Valls, ha advertit que el "cotxe haurà d'adaptar-se" i ha continuat, "més enllà de la crisi i dels caps de setmana: eix central per a vianants de punta a punta, no els trams escassos i inconnexos que en pacifica el govern PSC-Podemos". I "blindar" camins escolars, Bicing elèctric i carrils bici, entre d'altres. Valls ha subratllat que "el moment és ara" per "redistribuir" l'espai públic. 

ERC també fa propostes dirigides al petit comerç de la ciutat, "sigui del tipus que sigui", amb l'impuls de línies d’ajudes municipals als negocis amb més de tres treballadors que mantinguin el personal un any i, també, per als qui facin noves contractacions, amb èmfasi en els col·lectius vulnerables.

El portaveu de Cs, Adrián Hernández, ha coincidit amb els republicans "en un pla de xoc" destinat aquest sector. A més d'augmentar el nombre de terrasses "on sigui possible" i la condonació de l'impost municipal, ha afegit que "s'agilitzi" les llicències d'obertura de noves, amb la simplificació del procediment.

Hernández ha assegurat que "més enllà de les mesures autonòmiques o estatals, l'Ajuntament ha de posar-se a treballar conjuntament amb els sectors econòmics per salvar empreses i treballadors, perquè té capacitat per a fer-ho".