Jutges, advocats, fiscals i procuradors urgeixen avançar les actuacions als jutjats de Sabadell

Entre d'altres reclamen la substitució del sistema de climatització

Els jutjats de Sabadell
Els jutjats de Sabadell | ACN
NacióSabadell
06 de maig del 2020
Actualitzat el 04 de juliol a les 12:54h
L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell (ICASBD) i el Col·legi de Procuradors de Barcelona han enviat una carta a la consellera de Justícia, Ester Capella, per demanar-li que s’actuï de forma “urgent” als jutjats de la ciutat i s’avanci en les actuacions previstes per tal de millorar la seguretat a l’interior de l’edifici arran de la crisi sanitària.
 
Una missiva, que també han subscrit la jutgessa degana de Sabadell, la fiscal en cap i el Lletrat de l’Administració de Justícia (LAJ) del Servei Comú, sent la primera vegada que aquests cinc col·lectius consensuen una petició, en la qual s’ha detallat les feines que cal dur a terme davant la previsió de reprendre l’activitat com ara, avançar en la substitució del sistema de climatització aquest 2020, tenint en compte, com han apuntat, que es pugui habilitar agost per treballar.
 

També “ampliar, canviar o adaptar” els ascensors, ja que les dependències judicials s’han ampliat amb dos jutjats més però “no ho ha fet aquest servei al llarg dels anys”, han recordat. D'altra banda, han reclamat més personal per cobrir les vacants, obrint la possibilitat que n’hi hagi més “pels efectes” de la pandèmia, per poder “desenvolupar la tasca amb unes mínimes condicions”.
 
En aquesta línia d’increment de personal, també han reivindicat afegir una tercera persona a la plantilla de vigilància privada de l’edifici perquè, a més d’aquestes tasques, controli “un correcte accés als ascensors i evitar aglomeracions”, en compliment de les mesures sanitàries imposades per les autoritats.
 
Unes reclamacions que han fet, tal com han reconegut, que no amaguen que la “solució definitiva passa per un nou edifici judicial”.