VÍDEO «L'Obrera, recuperant l'espai comú», el documental dels cinc anys

Ha fet cinc anys de l'ocupació del immoble i destaca la importància dels projectes engegats

L'interior de l'edifici de L'Obrera
L'interior de l'edifici de L'Obrera | CSA L'Obrera
NacióSabadell
03 de maig del 2020
Actualitzat el 09 de novembre del 2022 a les 18:09h
El passat divendres va fer cinc anys que "un grup de veïnes i veïns de Sabadell ocupaven un espai", situat a l'avinguda Barberà, 142. Un immoble que gairebé duia deu anys en desús, el Centre Social L'Obrera. Tot i la situació de confinament i l'activació de l'estat d'alarma que es viu, han volgut recordar aquesta fita i han publicat el documental: "L'Obrera, recuperant l'espai comú". 



Una cinta, de 20 minuts, que a grans trets deixa en evidència l'interès econòmic que hi ha perquè Cajamar, titular del domicili, vengui la propietat a una constructora o inversors per fer pisos. Però es deixa clar que la voluntat es vol "donar continuïtat al projecte". 

Encara que també s'ensenya la diversitat d'activitats que es duen a terme i la millora que suposa per als usuaris, a més d'un element de teixit al barri i en aquesta part sud de la ciutat. 

Cajamar ha dut el tema als tribunals perquè reclama el desallotjament de l'edifici. El passat mes de setembre del 2018 17 persones es van autoinculpar per ocupar l'immoble el 2015 i van declarar davant el jutge.