La Crida demana aprofitar el confinament per implantar una ZBE

Considera un bon moment davant la possibilitat que s’incorporin nous hàbits

La Gran Via, en ple confinament
La Gran Via, en ple confinament | Juanma Peláez
NacióSabadell
02 de maig del 2020
La Crida per Sabadell veu una oportunitat en el confinament de la població per implantar una Zona de Baixes Emissions (ZBE) i “evitar el repunt als nivells de contaminació ambiental” previs aquesta mesura, emmarcada dins l’activació de l’estat d’alarma. Ha considerat “urgent” aplicar aquesta limitació a la ciutat.
 
Ha concretat que l’actuació s’hauria de fer, d’acord amb els estudis del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, a la Gran Via a la zona del centre. Ha subratllat que les diferents fases de desescalament ho permeten fer-ho, amb iniciatives “progressives que afavoreixin un model de mobilitat més respectuós ambientalment, socialment i més segur”.
 
Tot i així, ha puntualitzat que caldria fer-ho “de forma coordinada” amb els municipis propers. Però ha recalcat que s’ha obert la possibilitat d’incorporar nous hàbits “ara que hem après la lliçó” del que és una “situació d’emergència”.
 
Aquesta proposta, però, ha complementat la Crida haurà d’anar acompanyada de reforç del transport públic i de suggeriments com el que diferents entitats de la ciutat han manifestat últimament o la mateixa formació sobre “la transformació de l’Eix Central”.
 
Reducció del trànsit d’un 64%
 
El partit ha detallat que el trànsit a Sabadell s’ha reduït un 64% cosa que ha provocat una rebaixa superior al 50% dels nivells de contaminació per diòxid de nitrogen en hora punta. A més, el nivells d’emissió de les partícules de menys de 10 micròmetres (PM10) haurien baixat un 23%.