Sabadell tallarà el trànsit a l'eix central per afavorir el distanciament social

Les mesures entren en vigor aquest cap de setmana i s'ampliaran de cara al cap de setmana que ve

Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme
Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme | Aj. Sabadell / Juanma Peláez
Redacció
30 d'abril del 2020
L'Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa diverses accions a la via pública amb l'objectiu d'afavorir el distanciament social i la prevenció de possibles contagis en l'actual situació d'emergència sanitària, i que seran efectives aquest mateix cap de setmana llarg.

Així, entre l'1 i el 3 de maig es recuperarà el tall de trànsit a l'eix central des de la via Massagué, a l'alçada de la plaça de les Dones del Tèxtil; fins gairebé al capdavall de la Rambla. El tall s'havia deixat de fer des de mitjan març, i serà efectiu cada dia festiu.

A més, s'ampliarà a alguns trams de les avingudes de Barberà, que restarà tallat des de la plaça de Barcelona fins la plaça de la Creu de Barberà; i al nord, el trànsit de l'avinguda de la Concòrdia es restringirà des del carrer de la Mare de les Aigües fins la plaça de la Concòrdia. Finalment, a l'avinguda de Matadepera, el tall serà des de la plaça del Pi i fins el carrer de Balaguer.

L’Ajuntament també recomana a la ciutadania que camini pel costat dret de la vorera, i per això pintarà una nova senyalització específica al paviment de diversos trams de vorera.

De cara al segon cap de setmana de maig, el de l’Aplec de la Salut, s’està ultimant el disseny de l’obertura temporal de carrers per a vianants que permeti facilitar la comunicació de zones amb alta densitat de població i proximitat limitada a zones verdes.

Les mesures que es contemplen dins d'aquesta planificació són el tall del carrer de Sant Miquel a la Creu Alta –entre la plaça dels Usatges, plaça de l’antic Vapor Cusidó i la plaça de Carrasco i Formiguera–; dels carrers de Sant Sebastià i Salvany a l’Eixample, entre la ctra. de Barcelona i el carrer de Sol i Padrís; i del carrer de l’Església Romànica a la Creu de Barberà, entre la ronda de Santa Maria i la ctra. de Barcelona.

Les mesures s'adaptaran al canvi de context normatiu
En uns moments en què el canvi de context normatiu és constant, l'Ajuntament avaluarà la continuïtat i configuració de totes les mesures que s'apliquin per tal d'adaptar-se a cada nova realitat, així com als usos i dinàmiques existents en cada moment.

El conjunt de mesures es comunicaran de manera adequada a la ciutadania pels canals de comunicació de què disposa l'Ajuntament. Aquest primer cap de setmana, per exemple, s'estan penjant cartells a les porteries dels habitatges plurifamiliars.

L'Ajuntament també treballa en el disseny de propostes en diversos àmbits de la mobilitat que es puguin desenvolupar per fases.