Els assassins en sèrie, protagonistes de la fusió cinematogràfica de Sant Cugat

El Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat se celebrarà conjuntament amb el Sang Cugat

Fotograma de El resplandor
Fotograma de El resplandor | Youtube
NacióDigital
02 de maig del 2020
La 6a edició del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sant Cugat que s'havia de celebrar al mes de maig queda ajornat fins al setembre a causa de la crisi del coronavirus i se celebrarà conjuntament amb el Sang Cugat, el certamen dedicat al cinema i literatura negra que té lloc habitualment al mateix mes.

Des de l'Ajuntament expliquen que degut al tancament temporal dels cinemes arran de la pandèmia, els organitzadors s'han vist forçats a prendre aquesta decisió per tal de no suspendre la celebració del festival. Les dates escollides provisionalment, a l'espera de l'evolució de les mesures de restricció per evitar el contagi de la Covid-19, són del 15 al 27 de setembre.

Així doncs, tenint en compte aquesta fusió, els festivals han treballat per buscar una temàtica adient i comuna als dos gèneres, i finalment s'han decidit per fer una edició especial dedicada als assassins en sèrie. A més, assenyalen que aquest 2020 se celebren 40 anys de dues icones cinematogràfiques com són "El resplandor" i "Divendres 13" i un clàssic de la literatura criminal com "El nom de la rosa", totes amb assassins en sèrie al centre de la història. Una notícia que arriba just la mateixa setmana en la que s'ha detingut un presumpte assassí en sèrie de rodamons que vivia a Sant Cugat.

La tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha celebrat que les dues iniciatives hagin trobat un "encaix comú". “Ha estat una gran sort que les dues propostes de festival puguin sumar esforços i oferir una programació més àmplia barrejant la disciplina literària amb l’audiovisual, explica Madrona; tot i que recorda que des del govern local restaran pendents de les indicacions de les autoritats sanitàries.

Cinema sí, llibres també

Segons explica el consistori, l'horitzó amb el qual es treballa és el de celebrar activitats literàries i cinematogràfiques als Cinemes Sant Cugat. La primera activitat cinematogràfica serà del Sang Cugat amb un total de cinc pel·lícules repartides entre el dia 15 i el 24 de setembre. 

Entremig d’aquestes dates, els dies 18 i 19 de setembre estaran centrats en el programa literari del Sang Cugat en què, com cada any, es presentaran moltes novetats del sector i s’oferiran xerrades i activitats al voltant del gènere negre i criminal.

La "traca final" serà dels dies 25 a 27 amb la celebració del Sant Cugat Fantàstic. Donades les circumstàncies del mercat nacional i internacional del cinema, el festival tindrà un format més reduït que altres anys. Malgrat tot, es mantindran les preestrenes al llarg dels tres dies de certamen i es podran veure més de 10 pel·lícules de gènere entre les quals hi haurà molts films inèdits al nostre país.

La fusió dels dos festivals compta amb el suport dels organitzadors dels dos esdeveniments, els Cinemes Sant Cugat i l’Ajuntament del municipi. Totes les parts implicades entenen que en moments excepcionals calen també solucions imaginatives i extraordinàries. Tot i això, celebren que es puguin celebrar totes dues iniciatives i que el públic "no es perdi la seva dosi anual de sang i terror".