La connexió amb bicicleta entre Sant Quirze i Sabadell, més a prop

El consistori vallesà aprova el projecte executiu definitiu i només falta que també ho faci, que està previst ho faci properament

La zona limítrof entre Sant Quirze i Sabadell
La zona limítrof entre Sant Quirze i Sabadell | Ajuntament de Sant Quirze
NacióDigital
02 de maig del 2020
Actualitzat el 12 de maig a les 14:22h
Sant Quirze ha engegat el procés perquè el municipi es connectiu amb Sabadell amb bicicleta, i també amb espai per a vianants, és a dir, ha donat llum verda al projecte executiu definitiu de la Via Ciclista Interurbana. L'enllaça serà des de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Sant Quirze fins a la Plaça del Mil·lenari de la capital vallesana.

L'aprovació suposa prescripcions tècniques del Servei de Carreteres i dels FGC, perquè, d’una banda, l’itinerari transcorrerà al costat de la carretera c-1413 i la creuarà amb un semàfor prop del límit del terme amb Sabadell, i, de l’altra, creuarà la línia ferroviària per una passarel·la de nova construcció al costat de l’estació de Sant Quirze.
 
El projecte respon a la necessitat d’afavorir la mobilitat no motoritzada i complir amb els objectius de sostenibilitat. Durant el 2018 l’Ajuntament va estudiar i treballar conjuntament amb Sabadell aquesta via ciclista interurbana per a la connexió d’ambdós municipis. Una proposta que es va concretar en el projecte executiu del tram del terme municipal de Sant Quirze, amb un pressupost de 821.039,57 euros.

Les obres rebran una ajuda dels fons europeus FEDER, per valor de 322.000 euros a distribuir entre ambdues localitats. Sabadell, properament, haurà de tramitar la part que discorre pel seu terme municipal i acabi enllaçat.