El ple dona llum verda a modificar el pressupost per afegir més d'un milió d'euros a la lluita contra la Covid-19

S'engega un Pacte de Ciutat amb quòrum tot i alguns matisos d'ERC i la Crida

La sessió plenària extraordinària
La sessió plenària extraordinària | Nació Sabadell
29 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:20h
El ple extraordinari de Sabadell, celebrat aquest dimecres per primera vegada de forma telemàtica, ha aprovat la modificació del pressupost 2020 per tal d'afegir una mica més d'un milió d'euros en la lluita contra el coronavirus com a despesa extraordinària. Una alteració dels comptes públics que ha estat aprovat per unanimitat. 

La gran majoria, una mica més del 75%, anirà destinat a l'àmbit social, a més la partida també inclou una despesa d'uns 78.000 euros de material sanitari per al personal municipal, uns 60.000 a campanyes de comunicació de la Covid-19 i 50.000 per prorrogar el programa de gestió animal. 

Pacte de Ciutat 

Tot i que el consens ha estat la tònica d'aquesta sessió plenària, des d'ERC i especialment la Crida per Sabadell han matisat aspectes de la resposta a la pandèmia a la ciutat per part del govern municipal. El portaveu dels republicans, Gabriel Fernàndez, ha expressat la seva preocupació davant que no hi hagi "indici clar de com pensa el govern fer front al tsunami que ja és aquí". El regidor de la Crida, Maties Serracant, s'ha queixat "de la manca de transparència" davant les peticions fetes i que durant 46 dies "s'ha anat a remolc". 

El primer tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament, Pol Gibert, ha replicat que s'han "fet més juntes de portaveus que mai i s'ha comunicat als partits abans que als mitjans", així com ha recordat les comissions creades. Gibert ha interpel·lat els diferents partits perquè "s'uneixin" en un Pacte de Ciutat com a resposta a la pandèmia i, sobretot, a la postpandèmia.


"Ningú està preparat", ha etzibat Gibert davant la situació que s'ha generat amb la Covid-19 a Sabadell. Per això, totes les formacions han mostrat el seu suport, el líder de Cs, Adrián Hernández, ha dit que "té la mà estesa". Igual que Fernàndez, que ha remarcat que l'objectiu de tots és "acabar amb aquesta crisi el més aviat possible". La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha demanat aprofitar el confinament i la baixada de la contaminació per transformar la Gran Via i mobilitat a la localitat vallesana.  

La sessió també ha tingut paraules d'agraïments de tots els participants cap a tot personal que està fent front a la pandèmia, així com en acabar s'ha guardat un minut de silenci per les persones que han perdut la vida a causa del coronavirus.