El Taulí engega un estudi per determinar la proporció de població immune al coronavirus

És un projecte dividit en tres fases i ja està en marxa la primera; els resultats, el primer trimestre de 2021

L'Hospital Parc Taulí, des de la base on hi ha l'helicòpter medicalitzat
L'Hospital Parc Taulí, des de la base on hi ha l'helicòpter medicalitzat | Juanma Peláez
NacióSabadell
28 d'abril del 2020
Actualitzat a les 12:49h
El Parc Taulí de Sabadell ha posat en marxa un estudi de seroprevalença sobre la Covid-19 en el qual hi participarà el seu personal i un ampli grup de pacients. L'estudi servirà per determinar quina part de la població ha desenvolupat immunitat a la malaltia i avaluar el grau de resposta als anticossos.

Així mateix, permetrà conèixer la proporció real de casos que han creat anticossos, tant en pacients diagnosticats com en altres casos no detectats per no haver presentat símptomes, i determinar la necessitat o no de tractaments preventius i l’establiment d’estratègies de prevenció i possible vacunació.

L'estudi està finançat per la Fundació Banc Sabadell i els resultats es faran públics durant el primer trimestre de 2021.

Està dividit en tres fases. La primera, destinada al disseny, creació de bases de dades, logística, obtenció de les mostres i posada a punt dels tests serològics. La segona, es basarà en l’obtenció i l’anàlisi serològic de les mostres i, en la fase final, es realitzarà l’anàlisi de les dades.

Un total de nou investigadors formen l’equip responsable de la investigació, que està integrat per: Gemma Navarro, de l’àrea de Epidemiologia; Manel Cervantes i Marta Navarro, del Servei de Malalties Infeccioses; Pilar Peña i Rosa Serrano, del Servei de de Salut Laboral; Juan Francisco Delgado i Germán Julia, del Departament d’Immunologia i Isabel Sanfeliu i Mateu Espasa, de l’Àrea de Microbiologia.