El govern de Sabadell impulsa un «acord de ciutat» per fer front a la crisi postpandèmia

L'objectiu d'aquest acord és "sumar el talent de la ciutat" amb la participació dels grups municipals i el teixit social i econòmic

Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme
Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme | Aj. Sabadell / Juanma Peláez
NacióDigital
27 d'abril del 2020
Actualitzat el 28 d'abril a les 8:12h
El govern municipal de Sabadell ha anunciat avui l'impuls d'un acord de ciutat per fer front a la crisi post-coronavirus, un cop superada la primera fase de la pandèmia, i que es configurarà a través de diversos espais de debat on hi puguin participar els diferents grups municipals així com el teixit social i econòmic de la ciutat.

L'objectiu d'aquest acord és "sumar el talent de la ciutat per desenvolupar les línies estratègiques que reimpulsin Sabadell després de la pandèmia", i donarà continuïtat als diversos contactes que l'Ajuntament ha mantingut durant les darreres setmanes amb entitats de diferents àmbits per posar en marxa les accions més urgents i començar a debatre les mesures del futur. El govern enllestirà aquesta setmana el document amb les mesures proposades.

Així, el document servirà com a punt de partida per poder concretar les mesures a principis de maig, i iniciar el procés per a l'acord de ciutat, i que s'haurà d'adaptar quan es coneguin les mesures de les diverses administracions.

Durant la crisi sanitària, el govern assegura que "el diàleg i l'intercanvi d'impressions ha estat una constant": s'han fet el doble de Juntes de Portaveus, s'han creat espais ad hoc per tractar l'afectació econòmica, i s'han celebrat comissions informatives especials per explicar totes les accions que ha posat en marxa l'Ajuntament, i també s'han mantingut reunions amb les principals entitats econòmiques i sindicals de Sabadell.

Les accions resultants de totes aquestes trobades han estat, entre d'altres, l'edició una guia amb un resum de mesures i resolució de dubtes, tot un seguit de decisions en l'àmbit tributari per contribuir a pal·liar l'impacte de la crisi en les empreses i el comerç o l'activació d'un servei d'atenció municipal per resoldre dubtes sobre l'activitat empresarial, laboral i econòmica.