El PSC garantirà l'accés a la formació dels joves i combatrà la precarietat laboral

El sabadellenc Pol Gibert, candidat socialista del Vallès Occidental i Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), ha presentat les propostes del partit en un acte a Barcelona

Redacció
24 de setembre del 2015
Pol Gibert amb Pedro Sáncehz i altres membres del PSC.
Pol Gibert amb Pedro Sáncehz i altres membres del PSC. | PSC

Pol Gibert amb Pedro Sáncehz i altres membres del PSC. Foto: PSC


El sabadellenc Pol Gibert, candidat socialista del Vallès Occidental i Primer Secretari de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), ha presentat en un acte a Barcelona amb el Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, un programa ple de propostes concretes que volen abordar els principals problemes de la joventut del país.

La privatització de l’accés a la formació, la precarietat laboral i la impossibilitat de poder-se emancipar són algunes de les qüestions que el candidat vallesà vol resoldre amb unes iniciatives que va presentar davant membres de la JSC i del Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez.

En matèria d’educació i universitats proposa la baixada immediata de les taxes universitàries i l’augment del fons per a les beques Erasmus. "Rebaixarem els preus de les taxes universitàries i de formació professional, mentre despleguem un sistema de beques que permeti que cap jove es quedi sense estudiar per motius econòmics. Ja n’hi ha prou de deixar estudiants sense oportunitats quan l’educació ha de ser pública", ha indicat Gibert.

Gibert també vol crear una Oficina Retorn, un programa pels joves que s’han vist exiliats econòmicament del país i volen tornar, és una de les propostes que va exposar Gibert per acabar amb la xacra de l’atur juvenil. "Amb un de cada quatre joves treballant amb contractes per dies o setmanes i amb les taxes universitàries més altes de tota Espanya, queda clar que el Govern no ha prioritzat als i les joves com el veritable present i futur d’aquest país", assegura. 

El PSC es compromet a redreçar aquesta tessitura i a implementar amb caràcter immediat un pla de xoc contra l’atur juvenil al Vallès Occidental. Aquest pla permetria crear un programa extraordinari de contractació per als joves que hagin acabat els seus estudis de Formació Professional o universitaris. "Aquests diners els obtindríem de la captació de la reforma de l’impost de successions i donacions per a les rendes altes que, de manera absolutament incomprensible, CiU va suprimir en plena crisi", ha afegit Gibert.  

Per perseguir la precarietat laboral, encara més marcada pels contractes temporals, l’organització proposa una ofensiva legislativa i fiscal contra aquest tipus de contractes.

El tercer pilar del programa per a joves és l’habitatge. El PSC demana reforçar el paper dels ajuntaments en l’adjudicació d’habitatge i lloguer social per poder facilitar l’emancipació dels 
joves.