Una companyia amb seu al Vallès distribueix 100.000 tests PCR a la setmana

Han posat a disposició d'hospitals i centres sanitaris de la xarxa pública i privada de l'estat espanyol

Es tracta d'una prova d'ús exclusiu professional basada en l'amplificació d'una seqüència localitzada del genorma del virus
Es tracta d'una prova d'ús exclusiu professional basada en l'amplificació d'una seqüència localitzada del genorma del virus | ACN
25 d'abril del 2020
Des de l'inici de la pandèmia, l'empresa proveïdora global per a hospitals Palex Medical, en col·laboració amb CerTest Biotec -una companyia fabricant de test per al diagnòstic de la Covid-19-, ha posat a disposició d'hospitals i centres sanitaris de la xarxa pública i privada de l'Estat espanyol una mitjana de 100.000 tests PCR a la setmana. 

En un comunicat, la companyia amb seu a Sant Cugat del Vallès, ha avisat que expliquen test de diagnòstic no és un test ràpid. Es tracta d'una prova d'"ús exclusiu professional" basada en l'amplificació d'una seqüència localitzada del genorma del virus. Aquesta tècnica de diagnòstic precisa, han assegurat, d'un personal especialitzat, equipament tècnic específic i instal·lacions apropiades per realitzar la preparació prèvia de la mostra i de l'anàlisi. El temps per obtenir el resultat d'un pacient és d'aproximadament tres hores.

Palex Medical i CerTest Biotec han afirmat que estan "des del primer moment" en contacte i a disposició de les autoritats sanitàries del país per garantir el subministrament del kit de detecció, segons els requeriments i demandes oportunes. Un subministrament que és "prioritari" per les ambdues companyies. La prova, que no es pot adquirir a través de farmàcies o comerços habituals, no està destinada a l'ús domèstic o particular.