GRÀFICS S'imposen 45 denúncies per Sant Jordi i s'eleven més enllà de les 1.500 per desobeir el confinament

En el que portem d'abril hi ha gairebé 900 sancions

Un dels controls conjunts a la ciutat
Un dels controls conjunts a la ciutat | Dani Sánchez
24 d'abril del 2020
Actualitzat a les 14:15h
El passat 14 de març entrava en vigor l'estat d'alarma, decretat pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Això suposava, entre d'altres coses, el confinament de la població i, una tasca del seu compliment que duien a terme els diferents cossos de seguretat. Doncs, a Sabadell, la Policia Municipal ja ha interposat 1.516 denúncies per aquests fets, 45 de les quals durant l'atípica diada de Sant Jordi.  

Cal recordar que si no està justificada per alguna de les exempcions, sortir al carrer es pot traduir en unes multes de fins a 30.000 euros. De mitjana, cada dia se n'han registrat pràcticament 37, dues menys que quan es va complir el primer mes de l'estat d'alarma. I tenint en compte que la primera no va arribar fins 24 hores més tard que s'activés, el diumenge, 15 de març

Precisament, en aquest primer mes de l'estat d'alarma, la mitjana a l'abril era d'una mica més de 42 sancions. Una xifra que s'ha rebaixat considerablement nou dies després i actualment s'ha situat al voltant de 37. Gràcies a que en aquests nou dies s'han registrat 10, 13 i 19 diàries, sent dels nombres més baixos. En total, en aquest quart mes de l'any -fins aquest dijous- s'han interposat 866 denúncies.
 
 


Gairebé 650 denúncies al març

En els 18 dies de març d'aquesta situació excepcional, s'han acumulat 647 multes, cosa que rebaixa la mitjana a 36 diàries. Tanmateix, en aquesta mateixa franja de temps s'han produït, fins al moment, el major nombre, els dies 22 i 21, amb 87 i 79, respectivament.