Sabadell urgeix al Govern i al Consell Comarcal que atenguin les beques menjador

De les 4.690 sol·licituds tramitades a Sabadell resten pendents de resolució un total de 1.072

Redacció
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:53h
El govern de Sabadell insta la Generalitat i el Consell Comarcal del Vallès Occidental a què actuïn amb més celeritat en la resolució de les sol·licituds pendents de beques menjador per al proper curs. Així ho ha expressat avui el tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Gabriel Fernàndez, qui ha afirmat que “davant la voluntat de garantir el dret a una alimentació digna i tenint en compte la situació de risc que viuen moltes de les famílies de la ciutat, cal actuar ferma i ràpidament”.
 
Actualment, de les 4.690 sol·licituds tramitades a Sabadell, resten pendents de resolució un total de 1.072 i això vol dir que hi ha més d’un miler de nens i joves, les famílies dels quals encara no saben si podran accedir o no a un ajut de menjador ni quan. “Demanem la màxima celeritat a les altres administracions implicades, sobre tot la Generalitat, que és qui consigna de forma inicial les aportacions econòmiques”.
 
De les 4.690 sol·licituds tramitades a Sabadell, el Consell Comarcal ha aprovat fins al 15 de setembre un total de 2.275 ajuts. D’altra banda, 800 han estat denegades per superar els barems econòmics de la convocatòria. Resten pendents de resolució un total de 1.072 sol·licituds per part del Departament d’Ensenyament i el Consell Comarcal.

Resolucions pendents
 
D’aquestes 1.072, un total de 722 estan pendents d’aportació per part de
la Generalitat al conveni amb el Consell Comarcal per a ajuts de menjador. Altres
350 estan pendents de resolució per part del Departament d’Ensenyament. D’altra banda, 517 sol·licituds s’han denegat inicialment per presentar irregularitats en la consulta de les dades econòmiques a Hisenda.
 
En aquests casos, des del Serveis Socials municipals, es demana a les famílies afectades que es dirigeixin als Centres d’Atenció Primària (CAP) per aportar la documentació econòmica acreditativa per resoldre les irregularitats detectades. El curs passat es van tramitar a Sabadell 3.155 sol·licituds, de les quals un 63% es van aprovar de forma inicial (1.973). Enguany s’han tramitat 4.690 peticions, de les quals s’han aprovat a hores d’ara 2.275, és a dir un 49%.
 
“És cert que enguany hi ha hagut més sol·licituds però també que el percentatge d’aprovació inicial és molt menor aquest any, caldria garantir que els ajuts de menjador estiguin resolts des del primer dia de curs”, afegeix Fernàndez.