VÍDEOS Senglars i un cabirol passegen pels carrers desèrtics de Castellar

El CREAF-UAB defineix la situació com una "trampa ecològica"

imatge d'arxiu d'uns porcs senglars
imatge d'arxiu d'uns porcs senglars | Cedida a La Plana Ràdio
NacióSabadell
18 d'abril del 2020
Actualitzat a les 20:44h
Aquesta és la cinquena setmana de confinament i malgrat a una parcial tornada a l'activitat laboral, els carrers segueixen en línies generals estan buits al llarg del dia. Hi ha molta menys circulació que en un dia qualsevol, abans de l'esclat de la pandèmia. Això ha fet que es veiessin animals en zones urbanes i d'una forma habitual.

Com ha estat a Rubí o al centre de Barcelona, i ara, a Castellar, on aquesta setmana s'han vist senglars i un cabirol passejant pel municipi. Unes imatges que ha compartit l'alcalde de la població, Ignasi Giménez, a través del seu compte de Facebook.  





Una "trampa ecològica"

En el seu post, Giménez reflexionava, "la natura s'obre pas" i "no saben avenir-se a aquesta nova situació". Precisament, aquesta mateixa setmana el Centre d'Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals de la Universitat Autònoma de Barcelona (CREAF-UAB) explicava que l'impacte del confinament a les ciutats està provocant "una trampa ecològica" per als animals.

És a dir, una "falsa percepció que les ciutats són llocs adequats per viure". Tal com ha apuntat aquests canvis seran "efímers" i la majoria desapareixeran una vegada l'activitat humana torni als nivells anteriors a què es decretés l'aïllament de la població.