El BBVA assegura al Col·legi de Metges que no marxarà de Catalunya en cas d'independència

El conseller delegat de Med Group, Albert Lluch, ha instat l'entitat bancària a posicionar-se de manera clara després del contundent comunicat de la banca

Redacció
23 de setembre del 2015
Actualitzat a les 10:55h
Tot i el contundent comunicat de la banca espanyola contra la independència de Catalunya, el BBVA -un dels signants- ha assegurat aquest dimarts que no abandonarà el país, sigui quin sigui el seu futur. L'entitat ha respost així el Col·legi de Metges de Catalunya que li havia demanat que esvaís els dubtes sobre la seva continuïtat a Catalunya.

En una carta dirigida al director territorial del BBVA, Christian Terribas, el conseller delegat de Med Group, Albert Lluch, instava el banc a expressar una "posició clara i inequívoca de respecte escrupolós a les decisions democràtiques que en cada circumstància expressi la ciutadania".

Amb la missiva Lluch va voler traslladar la inquietud d'alguns dels 12.000 clients amb els quals compta Med Group i que utilitzen els serveis financers del BBVA. En la carta, el conseller delegat afirma que el comunicat de la banca va causar "sorpresa", tant en l'empresa com en el Col·legi de Metges.

"Són nombrosos els clients que ha se'ns han adreçat preocupats o molestos -fins i tot indignats- davant d'aquesta situació", narra Lluch en la missiva, en què també recorda que el sector bancari es fonamenta en "el fràgil intangible que és la confiança".
 

Comunicat de l'AEB i CECA contra la independència (pdf)

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S