Sabadell destina 1,3 milions d'euros per fer front al xoc de la pandèmia

La gran majoria dels recursos se'n van a l'àmbit social

Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme
Es comencen a instal·lar els llits a la pista d'atletisme | Aj. Sabadell / Juanma Peláez
NacióSabadell
18 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:01h
L'Ajuntament de Sabadell ha destinat fins ara 1,3 milions d'euros al pla de mesures de reacció a la crisi provocada pel coronavirus. Una xifra que desgranada, un 70%, és a dir, 920.000 euros s'han destinat amb mesures de caràcter social, mentre que una mica més d'un 20% s'ha reservat, 274.000 euros addicionals per cobrir necessitats bàsiques. La resta, s'han destinat a l'adaptació de la pista coberta d'atletisme en l'Hospital Temporal Vallès Salut

Aquests recursos d'afegit, tal com ha assenyalat el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, són per a "situacions sobrevingudes" de la ciutadania com ara, disminució d'ingressos, persones que s'hagin quedat sense prestació i que havien sol·licitat la renda garantida i amb l'esclat de la pandèmia s'ha aturat el procediment. "Són ajudes per cobrir necessitats bàsiques" per, garantir l'alimentació i afrontar despeses relacionades amb l'habitatge. 

En paral·lel aquestes prestacions, el consistori està estudiant reservar 448.000 euros per a suficiència alimentària. Dins aquesta partida, hi ha les targetes moneder per a famílies usuàries del Rebost Solidari -319.000 euros-, les quals han passat de ser 1.865 fins arribar a les 2.195 actuals. La previsió és que el nombre de beneficiaris continuïn creixent i arribin a ser 3.235 famílies al juny.

Al mateix temps, hi ha previstos 115.000 euros addicionals per a àpats a domicili, en un programa adreçat a persones grans de la ciutat o en situació de dependència. Els càlculs del govern municipal és que hi haurà en total 250 nous usuaris derivats de la crisi del coronavirus, mentre anteriorment utilitzaven el servei 85 persones.

Pel que fa a l’atenció a les persones sense llar, es destinen 183.500 euros a l’adequació i posada en marxa d’un espai d’acollida temporal. L’espai te 30 places i funciona en coordinació amb les entitats que formen part de la Taula de Sensellarisme per tal de detectar i atendre els diferents casos.

Modificació de crèdit 

Uns diners, aquests 1,3 milions d'euros, dels quals més d'1,17 milions s'integraran en una modificació de crèdit amb càrrec al romanent líquid de tresoreria. L'Ajuntament de Sabadell preveu dur-ho a aprovació del proper ple, que està previst se celebri de forma telemàtica el 29 abril. Els 129.000 euros restants provindran del fons de contingència.