Endesa lliura al Taulí mascaretes d'una compra feta a la Xina

La companyia també ha donat respiradors, en el marc d'un pla de responsabilitat pública

El material sanitari donat, a punt de distribuir-se
El material sanitari donat, a punt de distribuir-se | Endesa
NacióSabadell
19 d'abril del 2020
Endesa ha rebut, provinent de la Xina, 300.000 mascaretes, una part dels dos milions que va comprar fa uns dies. D'aquestes, Catalunya en rebrà en una primera fase 120.000 de tipus quirúrgic i FFP2, que seran destinades a l'Hospital Clínic, al Parc Taulí, al cos de Mossos d'Esquadra i a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Un cop arribin la resta, la companyia en donarà 1,2 milions  a l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (Ingesa) –que pertany al Ministeri de Sanitat–, tot i que l'empresa seguirà fent distribució entre les zones més afectades. 

En paral·lel, Endesa donarà aquest dilluns 25 respiradors de darrera generació al Servei Català de la Salut (CatSalut). Els aparells, fabricats per General Electric Healthcare, estan valorats en un total de 500.000 euros i facilitaran la respiració d'aquells pacients amb problemes severs provocats per la Covid-19. En total, en repartirà a tot l'Estat un centenar d'aquesta tipologia.

Unes mesures que formen part del pla de responsabilitat pública que ha dissenyat, dotat amb 25 milions d'euros, i que s'està concretant en ajudes directes per a la compra de material, condicions especials de subministrament per hospitals i hotels medicalitzats i donacions per pal·liar les principals necessitats sanitàries i socials d'especial gravetat provocades pel coronavirus.