El Consell Comarcal distribueix material de protecció elaborat per laboratoris de fabricació digital a residències de Sabadell

També ho ha fet a Barberà, Cerdanyola, Polinyà, Sant Quirze, Terrassa i Viladecavalls

Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona
Una dona amb mascareta, de compres per Barcelona | Europa Press
Redacció
18 d'abril del 2020
El Consell Comarcal ha començat, aquest divendres, la distribució de material sanitari a 11 residències de la comarca als municipis de Barberà, Cerdanyola, Polinyà, Sant Quirze, Sabadell, Terrassa i Viladecavalls.

Es tracta de material elaborat gràcies a la tasca del servei de suport a les iniciatives locals de fabricació de material sanitari que s'ha activat des de l'entitat supramunicipal, i que ha permès la detecció de les necessitats de les residències i activar la fabricació en els laboratoris de fabricació d'arreu de la comarca, en tots els casos, vinculat a la tecnologia d'impressió 3D.

Els materials que es lliuren a les residències són 105 viseres de protecció i 45 ulleres que han fabricat els centres FABLAB de Sant Cugat, FABLAB Terrassa, Eclyps3 i la iniciativa Sant Quirze té vida; i s'està treballant amb la resta d'espais del Vallès per tal de consolidar els circuits de distribució segons criteris de proximitat local i disponibilitat de material. 

A part de l’entrega a les residències, s'han fet i lliurat més de 300 viseres de protecció a l’Albada del Parc Taulí i Hotel Verdi, que des de fa més d'un mes acull pacients derivats de l'hospital sabadellenc, entre d’altres. Aquest servei compta amb el suport tècnic del centre tecnològic LEITAT, per ajudar aquestes propostes locals divulgant la informació, cercant els recursos i matèries primeres que necessiten o resolent altres qüestions logístiques que puguin tenir. 

Les empreses i els makers, clau
 
Les comunitats de Fab Lab estan rebent donacions per part de diverses empreses, cosa que permet que continuïn amb la producció de material: Sonsplat i Puig TV (Granollers), Aritmext (Polinyà), Unireco Logístic (Santa Perpètua de Mogoda, que fa la distribució gratuïtament), Nexeo Plastics (Cornellà del Llobregat) i Aluminis Picas (Navàs). 

Diferents espais de fabricació digital de la comarca, que participen activament a la Xarxa d’Espais de Fabricació Digital, s’han adherit a plataformes col·laboratives per coordinar esforços i actuacions per produir material sanitari; i els makers han adquirit un rol clau, impulsant grans iniciatives per combatre el virus i ajudar a frenar la corba de contagis.