Salut descarta activar l'Hospital Temporal Vallès Salut perquè Sabadell disposa d'altres recursos

La gerent de la Regió Metropolitana Nord respon a les queixes de l'alcaldessa

Un dels espais, amb llits, de l'Hospital Temporal Vallès Salut
Un dels espais, amb llits, de l'Hospital Temporal Vallès Salut | Juanma Peláez
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 17:52h
Aquest divendres l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha demanat que s'activés l'Hospital Temporal Vallès Salut per començar acollir pacients, justament una setmana després que s'enllestís la seva adaptació a la pista coberta d'atletisme. Ha enumerat un seguit d'arguments per fer-ho que la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran, li ha replicat en una carta, que ha tingut accés NacióSabadell, destacant que a la capital vallesana ja es disposa d'altres dispositius per fer front, per ara, a la pandèmia. 

En aquest sentit, ha apuntat, que hi ha 194 llits buits a l'Hospital Parc Taulí, fruit del Pla de Contingència del Catsalut que ha suposat augmentar els espais: dues plantes de les futures noves urgències, amb una capacitat per a 160 usuaris i una a l'edifici Santa Fe, en el mateix recinte amb una capacitat per a 56. Així com, ha recordat, el Gran Hotel Verdi, que ha posat a la seva disposició 164 llits

Aran ha precisat que a dia d'avui al Vallès Occidental hi ha gairebé un 30% de llits hospitalaris no ocupats -520 dels 1.782-. L'Hospital Temporal Vallès Salut, ha continuat, "està totalment preparat per si cal activar-lo en qualsevol moment", ja sigui per cobrir la demanda d’hospitalització "com a conseqüència d’un rebrot o com a espai addicional que ens permeti recuperar l’activitat no Covid, del sistema sanitari al Vallès".

Tot i així, Aran ha recalcat que aquest pla "s’anirà desenvolupant tenint en compte l’evolució de la situació epidemiològica", com també "els recursos dels que ens hem dotat per prevenir l'emergència". Per això, ha qualificat de "fonamental" el servei adaptat al complex esportiu sabadellenc per "mantenir la capacitat assistencial per sobre de la demanda que pugui generar i donar resposta, si cal, a les necessitats".

Continuïtat de l'atenció

En relació a les queixes manifestades per Farrés per reprendre "l'activitat ordinària" al Taulí, la gerent del CatSalut ha detallat que "s'ha seguit fent" l'activitat oncològica quirúrgica no demorable i els tractaments en l'hospital de dia oncològic per garantir la continuïtat assistencial. A la vegada que "s'han revisat les visites desprogramades de consultes externes per detectar situacions no demorables," i s'ha mantingut l'atenció no Covid-19 com ara, ictus, infarts, parts, cirurgia aguda no demorable, i altres patologies agudes que necessiten "d'una atenció immediata".

També ha indicat que s'està estudiant "la incorporació progressiva" de cirurgia major ambulatòria, així com les consultes externes i altres activitats ambulatòries i la cirurgia major amb ingrés hospitalari. Tot plegat, però, ho ha condicionat "a la situació" de la pandèmia.  
 

Carta resposta a l'alca... by naciodigital on Scribd