Farrés remarca la necessitat d'obrir l'Hospital Temporal Vallès Salut

L'Ajuntament de Sabadell ha destinat 175.000 euros per adaptar-lo

L'hospital de campanya ja enllestit
L'hospital de campanya ja enllestit | Juanma Peláez
17 d'abril del 2020
Actualitzat a les 18:50h
L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha remarcat la necessitat que hi ha perquè l'Hospital Temporal Vallès Salut comenci acollir pacients, construït a la pista coberta d'atletisme. Farrés ha detallat que l'Hospital Parc Taulí està centrat amb el tractament de la Covid-19 i així es pot reprendre "l'activitat ordinària", matisant que "els tractaments urgents no s'han deixat de fer".

A més de "no generar més llista d'espera, que ja és dramàtica", ha afegit. També ha apuntat la possibilitat que "pot ajudar a drenar" amb el tema de les residències de gent gran i ha recordat que personal de dos CAP de la ciutat, que estan tancats -Gràcia i Nord-, i el consultori del Poblenou, s'havien de destinar al complex esportiu.    

Suggeriments que, com ha recalcat l'alcaldessa, demostren la necessitat que s'obri aquest servei. Per això, s'ha queixat que "vam córrer molt per fer un hospital de campanya" i així li ho ha traslladat, en un carta enviada aquest dijous a la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord del CatSalut, Anna Aran.

Una missiva que, aquest divendres, ha tingut resposta, però sense especificar "criteris tècnics" de la no obertura del centre sanitari. En aquest sentit, fonts del Departament de Salut han explicat que es posarà en marxa quan sigui necessari, però que està preparat per fer-ho. 

175.000 euros per adaptar-lo

El consistori vallesà ha destinat 175.000 euros per a l'adaptació de la pista coberta d'atletisme. Una despesa que ve motivada per l’adequació inicial d’instal·lacions, així com de la planta inferior per al descans del personal que hi treballi; el material; el desmuntatge de la part exterior més elevada del tartan i la vigilància de l’equipament, entre altres conceptes.

Un capital aportat inicialment per l'Ajuntament de Sabadell davant "la necessitat" existent, "perquè érem els únics que podíem fer la inversió", ha dit Farrés. Tot i així, aquestes recursos s'està estudiant l'elaboració d'un conveni amb el CatSalut i l'Hospital Taulí perquè facin front aquestes despeses.