VÍDEO «Per a ells, la vida ha estat la presó»: el record d'Òmnium pels dos anys i mig de presó dels Jordis

Enmig de la crisi sanitària, l'entitat cultural recorda que aquest dijous fa dos i anys i mig del seu empresonament

Jordi Cuixart, arribant a la seva empresa el passat mes de febrer
Jordi Cuixart, arribant a la seva empresa el passat mes de febrer | Adrià Costa
Redacció
16 d'abril del 2020
El 16 d'octubre de 2017 entraven a presó els presidents d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez -aleshores ostentava aquest càrrec-. Un ingrés després que declaressin davant la jutge de l'Audiència Nacional espanyola, Carmen Lamela, per les protestes davant el Departament d'Economia el 20 de setembre. 
  Aquest dijous fa dos anys i mig d'aquest fet, i Òmnium Cultural ha volgut recordar la data, amb un breu vídeo compartit a les xarxes socials. En el muntatge ha preguntat "Què ha passat a la teva vida aquests dos anys i mig" i després d'una sèrie d'imatges, amb imatges festives, celebracions, reunions i viatges, entre moltes d'altres, acaba amb: "Per a ells, la vida ha estat la presó". 

Una sentència acompanyada de la imatge icònica d'ambdós, l'ombra dels dos personatges amb el braç alçat. Tot i estar immersos en la crisi sanitària per la Covid-19, l'entitat cultural ha volgut recordar aquest temps.

En aquests 30 mesos, a més de les diferents manifestacions arreu del territori i de la ciutat on resideix Cuixart, Sabadell, entre d'altres esdeveniments, s'ha celebrat el judici de l'1-O, amb una sentència de nou anys de presó per a ell; va sortir per primera vegada de la presó de Lledoners, el passat 16 de gener; ha pogut tornar a treballar a la seva empresa, a Sentmenat i ha estat pare, per segona vegada.