Cecot toca el crostó a Sabadell per acumular factures impagades des de 2019

La patronal insta els ajuntaments a elaborar

Antoni Abad amb membres de la seva executiva a la seu de la Cecot
Antoni Abad amb membres de la seva executiva a la seu de la Cecot | Cecot
Redacció
16 d'abril del 2020
Cecot ha advertit l'Ajuntament de Sabadell que arrossega un impagament de factures des de l'any passat, “d’acord amb la informació facilitada pels socis, té factures pendents de pagament" de 2019, ha afirmat. Un fet que ha qualificat "d'incomprensible". 

Una crítica que també estén a Terrassa, ja que són les dues grans administracions de la comarca i que no han establert el pagament a proveïdors de forma ràpida com sí ho han fet municipis com Badia, Castellar, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Ullastrell i Rubí.

En aquest sentit, també ha lloat que Rubí sigui, per ara, l’única localitat del Vallès que ha elaborat un pla de xoc amb mesures per ajudar el teixit empresarial “en sentit estricte”, que té previst destinar 600.000 euros per impulsar noves mesures de suport a l’activitat econòmica.


Més mesures per abordar la crisi

A més de les mesures ja citades, la Cecot ha adreçat noves demandes als municipis: l’agilització de tràmits administratius, la creació d’exempcions i bonificacions en les taxes i impostos municipals de caràcter empresarial o bé l’aplicació de beneficis fins al màxim legal permès a empreses que s’hagin vist obligades a tancar i els autònoms amb reducció de la facturació i l’exempció o bonificació, per l’import corresponent al període de reducció de l’activitat empresarial, de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE).

Concretament, la Cecot ha proposat la bonificació del 95% de l’IAE i de l’Impost de Béns Immobles (IBI) a establiments hotelers, la reducció d’ofici del 50% de les taxes de les terrasses dels bars, de l’impost de Vehicles de Tracció Mecànica i de l’Impost Sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) durant el 2020. També la reducció en un 50% les taxes de subministrament d’aigua potable i clavegueram, la recollida domiciliària d’escombraries i dels guals.

Finalment, també ha reclamat que es bonifiqui l’IBI, durant el 2020, a les empreses i autònoms que siguin titulars i propietaris de l’establiment, una mesura que s’hauria d’aplicar als arrendadors en cas que el negoci estigui en lloguer i si apliquen reduccions en l’import del lloguer o bé una moratòria en el pagament. 

La patronal creu “convenient” que aquestes bonificacions s’incrementin en funció de la justificació del manteniment del nombre de treballadors que aportin les empreses, i fraccionar i ajornar de manera automàtica el pagament per a tots els pagaments tributaris que hagin de realitzar les empreses que hagin patit una caiguda dels ingressos per la Covid-19.